IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia предложи ново средство за защита от кражби

Протектор на запалителния цилиндър трябва да неутрализира посегателството върху автомобила

Корейският производител Kia ще предложи ново „устройство за предотвратяване на кражба" на собствениците на коли от марката. То представлява метален корпус, който се монтира към запалителния цилиндър на автомобила, като вече е достъпно за безплатен монтаж в Северна Америка.


kia защита


Новият протектор на цилиндъра за запалване е предназначен да попречи на крадците да премахнат тялото на цилиндъра от кормилната колона на автомобила - метод за кражба, популяризиран от социални медии като TikTok. Устройството е предназначено за модели на Kia, които не отговарят на условията за надграждане на софтуера, свързан със сигурността, което компанията пусна през февруари 2023 г.. Сред тях да Rio (2011-2021), Forte (2011-2016) и Sportage (2011-2016 година).

„Сигурността на превозните средства е основен приоритет за Kia и ние продължаваме да предприемаме действия, за да подкрепим нашите клиенти, като им помагаме да защитят техните превозни средства от кражби, които бяха насърчени от съдържание, разпространено в социалните медии“, каза вицепрезидентът на сервизните операции на Kia America - Грег Силвестри.


Kia Soul


Подсилването на корпуса на запалителния цилиндър е най-новата стъпка за предпазване от тези методи на кражба, като от компанията призовават собствениците на превозни средства, които нямат имобилайзери на двигателя и не могат да получат новия софтуер, да инсталират устройството.

От компанията посочват, че през последните 11 месеца Kia е инсталирала новия софтуер на 960 000 свои автомобила, а други над 330 000 са били оборудвани с ключалки на волана, които трябва да спрат крадците.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Sameman ( преди 3 месеца )
    Телефоните станаха с лицево разпознаване, преди това с отпечатък, тези още се чудят как да го направят. На практика последните Епъл телефони, за андроид нямам впечатление и опит, освен че не може да бъде пробита защита, може да си го виждаш във всеки един момент къде е, можеш да му изпращаш и команди за изклюване, заключване, да го брик-неш завинаги. Тези се опитват да измислят топлата вода.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    В първият момент си помислих че ще сложат катинар на някое от буталата, пък то било на ключалката на стартера ... А тези с keyless?