IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето с какво Kia ще смени Stinger GT

EV5 GT е електрически кросоувър с 313 конски сили

Kia Stinger GT е мъртъв, а неговото място ще заеме ново електрически GT. След EV6 GT корейският производител подготвя и EV5 GT, който беше анонсиран още през миналата година, но все още не е показан официално. Въпреки това в Китай се появиха снимки на модела, като те са публикувани на сайта на Министерството на промишлеността и информационните технологии, където има и някои предварителни технически характеристики.


Kia EV5 GT


Сайтът на MIIT определя електрическия кросоувър като пълноценен EV5 GT, а не като GT-Line. На изображенията не се вижда дали отзад пише GT или GT-Line, но най-вероятно е първото. Според спецификациите кросоувърът има електрически мотор с максимална мощност от 215 к.с. на предната ос и още един с 98 к.с. на задната. Така съвкупната мощност е 313 к.с. и 615 Нм.

Kia EV5 GT със задвижване на четирите колела тежи в 2300 кг и е качен на 20-цолови джанти с гуми 255/45 R20. Що се отнася до размерите, дължината на електромобила е 4170 мм, широчината - 1874, а височината - 1714 мм. Разстоянието между двете оси е 2750 мм.


Kia EV5


Стандартният EV5 беше представен миналия октомври на събитието на Kia EV Day в Сеул. Компанията все още не е обявила на кои пазари ще се предлага електрическия кросоувър, който е с предно предаване, а не със задно, както е при EV6 и други модели на Kia/Hyundai/Genesis, работещи на платформата E-GMP. Освен това има 400-волтова електрическа архитектура 800-волтова настройка, която позволява светкавично бързо зареждане.


0 от 500