IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

57.7% от домакинствата в България имат автомобил

7,3 процента признават, че нямат пари да си купят и поддържат кола

57.7% от домакинствата в България имат автомобил, показва изследване на НСИ. 7.3% притежават две и повече коли.
 
 


Интересно е, че абсолютно същият процент – 7,3, са заявили, че нямат достатъчно пари, за да си купят и поддържат автомобил, което е притеснително. 34.9% от наблюдаваните домакинства са заявили, че нямат необходимост от лека кола. Ок!

Гаражи имат 20.3% от домакинствата в страната. Средният процент за градовете е 16.5%, докато в селата логично скача до 31.8%.
 

Паркиране в гаражи


Други интересни факти извън автомобилния свят:

-    През 2023 г. в собствено жилище живеят 87.9% от домакинствата, а 7.8% ползват жилище, без да плащат наем. В жилища под наем живеят 4.3% от наблюдаваните домакинства - 3.7% на свободен и 0.6% на общински. Второ жилище притежават 8.8% от домакинствата.В жилища, построени преди 1990 г., живеят 90.5% от домакинствата.

-    Тоалетна вътре в жилището имат 87.4% от домакинствата в селата и 99.2% в градовете.

-    От предметите за дълготрайна употреба най-разпространен е телевизорът - притежават го 99.3% от домакинствата, а 37.9% имат по два и повече телевизора. На второ място е хладилната техника - 99.2% от домакинствата в страната (99.5% в градовете и 98.3% в селата) имат хладилник и/или фризер.

-    Автоматична перална машина притежават 97.3% от домакинствата, 1.7% не могат да си позволят този уред по финансови причини, а 1.1% смятат, че нямат необходимост.

-    Без телефон (стационарен или мобилен) са 1.0% от домакинствата. Завиждаме им!

-    С компютри разполагат 54.8% от домакинствата (62.3% в градовете и 32.3% в селата), а 41.3% преценяват, че нямат необходимост от компютър в дома.

-    Наличие на интернет връзка в жилището имат 75.3% от домакинствата в страната
 
 

 

0 от 500
  • #32
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Мда ( преди 3 седмици )
    коментар 1 на Тесльо -"57.7% от домакинствата в България имат автомобил ....гаражи имат 20.3% от домакинствата в страната."За антиматематиците, това са 35% ит семействата които притежават автомобили. Всяко трето семейство притежават гараж в който може да се зарежда електромобила в бъдеще." Сега изведнъж се оказа,че статистиката не е статистика,че гаражите не са гаражи,че не всяко трето семейство има гараж.Совите не са това което са и това което е казал Тесльо не е това което е казал
  • #31
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Браво! Еврика! ( преди 3 седмици )
    "Гост ( преди 19 минути )Теслю мити4ен,твоите гаражни баничарници за магазини ли ги броиш или за гаражи?" Виж когато е в твой интерес как много бързо разбираш какво ти намеквам. Огромна част от гаражите в България са гаражи само на хартия. Отдавна са превърнати в търговски обекти от всякакво естество. Вече съм ти споменал че любимата ми покупка е стар апартамент с гараж, защото само от гаража се избива по-голямата част от цената за която си купил общото. И това не съм го измислил сам!
  • #30
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Изложи ли се достатъ ( преди 3 седмици )
    Хайде сега пак пробвай. Прочети статията, виж ПРОЦЕНТ ОТ КАКВО и пак направи сметката за шестте милиона и кажи резултатите в бройки. 3462000 да речем че е верен резултат. Подсказвам защото нямам нерви да те чакам обичайните три седмици да се излагаш, за да не се отметнеш. Вече репутацията те изпреварва и няма нужда. Цитирам " Гаражи имат 20.3% от домакинствата в страната." На един антимътинатик му дай проценти и вече няма нужда да го лъжеш. Той сам се лъже и си вярва!
  • #29
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Обява ( преди 3 седмици )
    Давам под наем за София, удобна локация, в близост до метростанции, МОЛове, закрит паркинг с 58 паркоместа, трифазен ток с възможност за индивидуална партида на всяко място, денонощно видео наблюдение и жива охрана (Мърджо, кръстоска между немска овчарка и пекинез. Извратена работа,ама върши работа). Точна локация на паркинга - с. Пиргово, община Иваново, област Русе, бившето ТКЗС.
  • #28
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 седмици )
    Теслю мити4ен,твоите гаражни баничарници за магазини ли ги броиш или за гаражи?
  • #27
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 седмици )
    Адреналинката електричка,така смята. 5 години по 20 процента ръст било 100 %, математик та дрънка.
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 седмици )
    МитичкЕ,кога стана господин Тунберг.Да не си приел фамилията на Грета Тунберг?Много ти подхожда фамилията,като за мислител като тебе.
  • #25
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 седмици )
    До 24.Тоя теслар си е издънка отвсякъде.Искрено се забавлявам с научните му теории,въображаеми бизнеси,нямащи нищо общо с реалността.
  • #24
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 седмици )
    Адреналинката електричка,не може да смята.57,7% от 6 милиона българи са 3462000. 20,3% имали гараж са 702786. Делим 702786/6млн.=0,117131, което е 11,7131% господин Тунберг.Можеш да сметнеш с 5 млн,може с 4 милиона резултата е същия.
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ахахахаха ( преди 3 седмици )
    Тоя като го хванат в издънка, се извърта като монахиня на сергия за краставици! Сега какво стана? всичко което твърдя по-долу за многото гаражи и как нямало да има проблеми всички да си зареждат, било лъжа? Че е лъжа, лъжа, много хора ти го написаха по-долу! Ама казваш, че е лъжа като си осъзна грешката! Майтап бе Уили? Страшен подход. Страшен математик