IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan се превърна в амфибия заради потопа в Дубай

Стотици скъпи коли нямаха този късмет и останаха под водата (ВИДЕО)

Пътищата се превърнаха в реки, а колите бяха отнесени от придошли води в Дубай. С изключение на електрическо Porsche, което мина като амфибия през булеварда-езеро, сякаш нищо не се е случило.

 
Дубай


Пътищата се превърнаха в реки в Дубай след проливните дъждове и наводнения, които удариха емирството. Властите наредиха на всички да си останат по домовете, тъй като дори международното летище се превърна в голямо езеро. Дъждът е необичаен в ОАЕ , така че много пътища нямат дренажни системи. Така мрежата не може да поеме сериозно количеството вода и всичко се наводнява.
 
 

Дубай, потоп


По улиците настъпи апокалипсис от изоставени коли, които се събираха по теченията и трупаха, докато останат напълно потопени . На снимки, обикалящи онлайн пространството, луксозни автомобили плуваха като лодки. Шофьорите ги оставяха наа милостта на бурите, за да се спасят.

Шофьор на Porsche Taycan се опита да премине през наводнен булевард в Дубай. Електрическата кола бавно се носеше към противоположната страна, видимо суха, а водата достигна до вратите. Смелчагата, за когото явно рискът да хвърли на боклука няколко десетки хиляди долара, не е е проблем, привлече куп кибици. Те започнаха да снимат с телефони. Безстрашният шофьор продължи по пътя си.



Въпреки че повечето очакваха електрическата система да даде на късо и горкият Taycan да спре, водачът успя да върне автомобила обратно на  сух асфалт.  И отпраши, сякаш нищо не се е случило.
 
 

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Anonymous ( преди 1 седмица )
    Стотиците скъпи коли сега ги очаквайте като нов внос в България!
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Като в случая например. Въобще разбра ли за какво ти говоря? Как си представяш гумата ти да се напълни с вода през дупчицата от пирона който си настъпал, като минеш през локвата? Просто въздухът ще избълбука и толкова и ще е така докато има налягане в гумата.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 8 ( преди 1 седмица )
    Това е по-добрата комбинация. Липсата на образование и обща култура, в съчетание с богато въображение ражда перпетуум мобиле, Грета и стотици лъжи, клевети и злобни нападки към събеседниците, без един смислен коментар по темата на дискусията. В някои случаи дори не разбираш каква точно е темата на дискусията и говориш за нещо коренно различно.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 седмица )
    Обща култура и богато въображение . Компресорът си нагнетява въздух, може и цял балон за колата да измислят
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До 7 ( преди 1 седмица )
    Защо постоянно се опитваш да ме изкарваш по-умен отколкото съм? Повечето неща за които ви говоря ги знам от обща култура, А не съм ги измислил аз. Какъв технически проблем виждаш компресора на въздушното окачване да нагнетява въздух под налягане в кожуха на батерията, за да не допусне навлизане на вода дори някъде да има компрометирана хидроизолация? Хората са го измислили и имплементирали, А аз съм го прочел и го споделям, за да обогатя и вашата обща култура. Ти с какво обогатяваш нашата?
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 седмица )
    МитичкЕ,ти изби рибата,мен.Батерии под налягане измисли.
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Никой път в Дубай няма дренажна система понеже градът няма канализация, и отпадните води се изпомпват от индийците с камиончета. Първият дъжд ги изненада камиларите.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    "...успя да върне автомобила обратно на сух асфалт. " ?!?! При толкова много ,дъжда, къде видя сух асфалт бе, авторчето?
  • #3
    0 rate up comment 8 rate down comment
    До 2 ( преди 1 седмица )
    Ако се бяха намокрили, щеше да си остане във водата. Електрониката щеше да засече утечката и да изключи високоволтовата батерия за да я предпази. Всички батерии са добре херметизирани по подразбиране. Проектирани са да издържат няколко минути под вода без никакви последствия. По-сериозните машини при които се очаква да преодоляват водни препятствия имат допълнителни защити. Батерията се държи с малко по-високо налягане от атмосферното, за да не може да навлезе вода в батерията, а да излиза.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    abc ( преди 1 седмица )
    Да, ДВГ като засмуче вода веднага се разбира. Обаче на електриката ефекта също няма да е много добър. Ще разбере след известно време, когато намокрените кабели, букси, датчици, платки и друга карантия започне да дава лоши контакти навсякъде и после ходи ги търси и оправяй.