IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се крие зад невероятния кадър с Ferrari

Прищявка на милионер или конспирация с Михаел Шумахер?

Няма фен на Формула 1, който да не е виждал тази снимка. Тя е доста популярна дори сред хората, напълно чужди на автомобилните спортове.

 
Ferrari ллегендарна снимка


Човек с вдигнати крака е оцелял някак в болида на Ferrari, след като колата е загубила целия си нос при инцидент. Разбира се, това не е картинка от Гран при или от отборен тест.  Но снимката винаги е будила много съмнения. Кой е пилотът? Какво стана? Как би могъл да се измъкне невредим от такъв инцидент? Е, намерихме някои от отговорите.

Името на пилота е Федерико Кройманс и, да, той напусна абсолютно сам мястото на удара. Късметлията участваше в историческия фестивал на Монтерей през 2004 г. Кройманс е нидерландски милионер , който държи представителство на италианската икона в родината си. И съответно притежава Ferrari F399, с което катастрофира.

Това е колата, с която Еди Ървайн остана втори в световния шампионат след невероятна драма във Формула 1 през 1999 г. Хакинен го задмина с две точки след успех буквално в последния старт. И първият болид, която даде на Скудерията титла при конструкторите след повече от две десетилетиясуша. Кройманс беше купил една от тези коли от Ferrari и участваше с нея в това класическо събитие.

 
Ferrari легендарна снимка


Но какво се случи наистина? Инцидентът стана на завой 6 от пистата „Laguna Seca“ в Калифорния, доста бърз и с двоен връх. Противно на това, което изглежда от снимките, ударът не беше сериозен за стандартите при състезания. Свидетели твърдят, че Кройманс се е блъснал в стената с по-малко от 120 км/ч .

Тогава защо шасито се счупи така? Е, всичко сочи защо Кройманс го е модифицирал , тъй като холандецът е значително по-висок от пилотите от Формула 1 и просто не се побира в стандартен болид.  Явно милионерът го е удължил толкова много, че шасито е загубило съпротивлението си и в крайна сметка се чупи като солеткаКройманс остана с крака във въздуха и извади голям късмет, че не удари нищо друго, след като шасито се разцепи на две! Иначе можеше да пострада жестоко. Нидерландецът сам излезе от колата, като леко накуцваше.

Най-любопитната алтернативна теория, или по-скоро конспирация, е свързана с легендата Михаел Шумахер!  Според нея това е болидът на самия Шуми от състезанието на „Силвърстоун“ през 1999 г. Тогава германецът претърпя ужасен инцидент, при който счупи крака си и остави шасито неизползваемо. Ferrari го ремонтирали набързо и дали на Кройманс, затова се счупило толкова лесно, гласи версията.

Тази теория обаче никога не беше потвърдена и от най-малко  доказателство. Затова остава версията, че Кройманс е модифицирал купето на Ferrari на своя глава. Конкретно този прав разрез наистина изглежда типичен за разглобяване, а не при злополука. Така или иначе, легендарният кадър обикаля постоянно виртуалното пространство. И малцина продължават да знаят какво наистина се е случило на снимката.
 
 

0 от 500