IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От Киану Рийвс до Люис Хамилтън - ето кой притежава Ferrari!

Неофициалният „черен списък“ на италианската марка също включва любопитни имена

Автомобилите на Ferrari са желани от мнозина и списъкът на знаменитостите, които са притежавали поне един автомобил на марката, е много дълъг. Наскоро той беше попълнен с още едно име, след като известният рапър Fedez получи първото Ferrari Roma за Италия.


Ferrari VIP


Певецът показа новата си придобивка в социалните мрежи, като при получаването на ключовете от колата беше придружаван от баща си. Рапърът дори се пошегува, че именно родителят му ще кара автомобила повече от него. Базовата цена на Roma е 250 000 евро, но в случая колата е персонализирана, като получава светло син цвят на каросерията, комбинират с бежов интериор. И със сигурност това я прави много по-скъпа.

Още няколко знаменитости бяха забелязани с нови автомобили на италианската марка. Отказалият се от футбола Златан Шбрахимович беше заснет в Милано зад волана на Ferrari Purosangue, след като преди това си подари и SF90 Spider за рождения ден.


Ferrari VIP


Актьорът Киану Рийвс посети Фиорано, за да изпробва 488 GTB. В базата на италианския производител бяха забелязани още певецът Джон Нюман, тенисистката Марион Бартоли или азиатската поп звезда Джей Джей Лин, които тестваха същия модел, преди да го закупят.

Рок-звездата Сами Хагар, голф-звездата Йън Поултър, топ-готвачът Гордън Рамзи, пилотът от F1 Люис Хамилтън и бившият му колега Фелипе Маса преди това се сдобиха с LaFerrari. На свой актьорът Робър Дауни Джуниър притежава Ferrari California T, докато 4-кратният световен шампион във Формула 1 - Себастиян Фетел, е е собственик на FXX K. Същата кола, чиято цена е 2,5 млн евро, беше подарена от Бенджамин Слос (вицепрезидент на Google - на снимката долу) на съпругата му.


Ferrari VIP


Любопитното е, че Ferrari може и да няма официален „черен списък“ за VIP-личности, на които е забранено да се продават коли от марката, но неофициално такъв все пак същестува. В него влиза Никълъс Кейдж, който е рекламирал своето Ferrari без разрешение от марката. Там е и боксьорът Флойд Мейуедър, който е продал колата си, преди да е изтекла една година от покупката (това правило е отнася за всички клиенти на марката).

Твърди е също, че рапърът 50 Cent се е изказал твърде много лошо за своето 488, а Джъстин Бийбър попада в списъка, тъй като си е позволял да пребоядиса своето Ferrari. Ким Кардашиян също е недолюбвана от италианската марка, тъй като нейните източници на доходи не съответстват на ценностите на Маранело.

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Ферари е семейна фирма като цяло, с доста интересна история. Губи ми се дали в крайна мсетка Фиат не я прилапаха. (но е с самостоятелен статут, затова и не е част от Стелантис). Но кой притежава коли на Ферари е друга история.