IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще пусне 40 нови модела за пет години

Марката разчита основно на електромобили, но няма да изостави колите с ДВГ

BMW ще пусне 40 нови модела за пет години. Баварската марка обяви грандиозните си планове по време на дилърска конференция, проведена в Лас Вегас.
На присъстващите бяха показани концепции за бъдещи електрически превозни средства, като целта на бъдещата гама модели на ток е да се конкурира със световните производители на електромобили, включително Tesla.


BMW


Въпреки факта, че BMW ще разчита много на електрически автомобили от 2024 г., компанията няма да се откаже от двигателите с вътрешно горене. През следващите години марката ще пусне актуализиран седан 7-Series, както и фейслифт на кросоувърите X3 и X5. Освен това BMW ще продължи да разработва шест- и осемцилиндрови двигатели.

От компанията подчертават, че бъдещото развитие на транспорта, захранван с батерии, ще става постепенно, като то ще зависи изцяло от изискванията на пазара. В същото време BMW вече продаде милион изцяло електрически превозни средства, а ръстът на популярността на „зелените“ модели се е увеличил с 40% през първото тримесечие на тази година.

В средата на март BMW показа концептуалния електрически кросоувър Vision Neue Klasse X. Моделът трябва да влезе в производство през следващата година, като той ще бъде първият от поредицата електромобили, изградени на новата платформа Neue Klasse.


0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Само че, поне 90% (дори повече) от продадените им Е-модели са фирмени - които след 4-5г ще бъдат сменени. И тези които са си взели такива, обикновенно не минават повече от 3-40км на ден (и то не всеки ден). Има колеги с върнати Е-коли, които са на под 50к км.(за 4-5г). Кото пътуват повече, дори не искат да чуят за Е-кола, евентуално хибрид, ама само на ток, не се карат изобщо.