IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да спестите от смяната на гуми

Промоции, ваучери и други методи, с чиято помощ ще похарчите по-малки за „преобуването“ на автомобила

Сезонът за смяна на зимните гуми с летни започна и опашките пред специализираните сервизи са все по-често срещана гледка. „Преобуването“ на автомобила е свързано с разходи, дори и да притежавате два комплекта гуми - по един за всеки сезон. Предлагаме ви няколко съвета, чието спазване ще ви позволи да похарчите по-малко пари, а това не е без значение в момент, в които цените и на гумаджийниците се вдигат.


Как да спестите от смяна на гуми (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    6-ти, не е зле от време на време и да се балансират, че може да ти излезе солено...
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Ако няма сняг и лед и предпочитате зимата с градския ама то и няма зима може да си карате с летни, но трябва да преживеете няколко седмици зима.
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Какви разходи бе? Всеки нормален човек който сменя зимни и летни гуми си оборудва 2 чифта джанти и гуми и си ги сменя сам. Работа за 20 минути е. При гумаджия се ходи само като дойде време за смяна на гумите поради старост или износване. Това обикновено е след веднъж на 5-10 години в според колата и колко се кара.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    илиян ( преди 4 месеца )
    "Можете да закупите цели колела и сами да ги преобуете (необходими са ви само крик и гаечен ключ). Не можете обаче сами да балансирате колелата."Аз ще си купя половинки колела, за да спестя още повече!
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    "...обикновено има четирицифрено число на страничната стена, като първите две цифри са номера на партидата, вторите две са годината на производство на гумата." Петърчо, така неречения ДОТ съдържа СЕДМИЦАТА и годината на производство, а не номера на партидата:))
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    къде ми е коментара ( преди 4 месеца )
    п утко захариев
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    или просто не ги сменяйте, направете си едни зимни всесезонни и ако се наложи да бегате от държавата си купете нови. тук ме е страх да карам с нови, на втората седмица минах през нялколко дупки и едната гума получи издувания по борда...
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Гумаджия да ти направи отстъпка 30%? Не ми се е случвало. Иначе има и практични съвети. Някои спестяват с всесезонни гуми, други с два комплекта. Аз съм от вторите. Но си е разход за втори комплект джанти.