IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Една кола на всеки 76 секунди - вижте как работи заводът на Xiaomi

„Умната“ суперфабрика на технологичния гигант разчита на повече от 700 робота (ВИДЕО)

Производителят на смартфони Xiaomi представи първата си кола - SU7, на 28 март, като производството на модела стартира веднага. То се осъществява в новата суперфабрика „Xiaomi Super Factory“ в Пекин (Китай).


Xiaomi  SU7 производство


Основателят, председател и главен изпълнителен директор на марката Лей Джун разкри, че фабриката може да произвежда 40 автомобила на час, което означава, че нов Xiaomi SU7 ще слиза от производствената линия на всеки 76 секунди. Високото темпо се дължи на силно автоматизираната производствена линия и вложените усъвършенствани техники.

Съобщава се, че повече във фабриката работят повече от 700 робота. Повече от половината от тях - 381, са в цеха за каросерии, като извършват поставянето на вратите, затягат болтовете и регулират пантите. Роботизираните ръце напасват също предното и задното предно стъкло, като поставят и панорамния люк.


Xiaomi  SU7 производство


Времето от взимането на частите до монтирането им към купето на автомобила отнема по-малко от 30 секунди. Това е два пъти по-бързо от това на традиционните автомобилни компании, твърдят Xiaomi. А като цяло стратегия е три пъти по-ефективна от използването само на човешки оператори.

Новият производител на автомобили е внедрил интелигентна система и в бояджийския цех. Благодарение на гъвкавата техника за сортиране на цветовете, системата е способна бързо да запълва, почиства и доставя боя от всеки цвят, превключвайки от един към друг, само за 40 минути. Това може да намали времето за доставка на поръчката с 25 процента.


Xiaomi  SU7 производство


Целта през технологичния гигант е да продаде 100 000 автомобила през първата си година на пазара и общо 900 000 единици през следващите три години. Xiaomi вече работи върху втория си модел, който ще бъде електрически SUV. Премиерата му ще се състои до края на годината, като и при него продажбите ще стартират веднага.



0 от 500
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    до 1 ( преди 1 месец )
    И като европейското автомобилостроене фалира, какво мислиш ще стане у нас? Първо като европейска страна и второ като производител на доста автомобилни компоненти, ще страдаме много. После и кола за 20к лв няма да можем да си позволим. То не че в момента сме цъфнали и автопарка ни е по-добър, но и по-зле ще стане.
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Най-добрите таблети на колела в бъдеще ще произвеждат производителите на таблети. Те са сложното в един автомобил. Колелата вече не са интересни на никого
  • #1
    12 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Дано вдигнат тройно скоростта и смъкнат цените. И тук една кола да излиза 20 000 лв. И германците да ходят да ровят по кофите като искат екология.