IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците не могат да се справят с колата на Xiaomi

Интересът към SU7 е огромен, но и броят на катастрофите расте (ВИДЕО)

Технологичният гигант Xiaomi стартира само преди няколко дни продажбите на първия си електромобил - SU7, като интересът към колата е огромен. Според последните информации до момента производителят е получил над 90 000 поръчки, като срокът за доставка на базовия вариант е 3-4 месеца, а за топ-версията, която има два електромотора, клиентите ще чакат 6-7 месеца.


Xiaomi  SU7 катастрофи


Интересът обаче докара и някои проблеми за Xiaomi. Оказва се, че китайските потребители не могат да се справят с колата и катастрофите по време на тест-драйв на желаещи да купят електромобила се превръщат в ежедневие. В местните социални мрежи непрекъснато се появяват нови видеа с катастрофи с участието на SU7.

Автомобилното издание CarNewsChina разкрива подробности за някои от инцидентите. При един от тях шофьорът губи контрол при завиване, при втори електромобилът се удря в BMW, а при трети SU7 се блъска в бордюра и разбива едно от колелата си. Друг тестови автомобил е заснет в североизточната част на Китай, където е изоставен на пътя след катастрофа.



Случващото се е доста странно, тъй като модерните електрически автомобили, сред които е и Xiaomi SU7, са оборудвани с всякакви асистиращи системи, теоретично не би трябвало да позволяват подобни опасни маневри.

Xiaomi пусна седана на много напрегнат момент, тъй като конкуренцията на пазара продължава да расте и китайските компаниите водят „ценови войни“, опитвайки се да привлекат клиенти на фона на огромно разнообразие. В очакване на пристигането на сериозен съперник, подкрепяната от Huawei марка Aito въведе големи отстъпки за SUV M7 и Xpeng за водещия си електрически модел G9. Други производители правят същото с надеждата да си осигурят интереса на повече потребители.


0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Онуфри ( преди 5 месеца )
    Китайският ван на Максус е по добър от Пежо/Фиат/Ситроен/Опел вановете. Проблем е, че всичко е електричка и не се знае кога ще гръмне балона с батериите.Чупиш батерия, хрърляш колата. Батерията на ел .велосипеда ми се повреди на втората година. Каква е гаранцията, че на да кажем четвъртата не се случи същото с мотокара? Частите от Китай пристигат след месеци и сега, моделите им са толкова много, че не се знае дали ще съществуват тогава.Европейците произвеждат частите си в България. Лесно е
  • #6
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Добри ( преди 5 месеца )
    Аз използвам китайски обективи! Много съм доволен! Те не са по-хубави от всички обективи трипъти по-скъпи от тях! Само от някой от тях. Обаче размазват всички обективи от тяхния ценови клас. Ако китайците спрат да бият цените и започнат да произвеждат каквото и да е в същия ценови клас като на западните фирми ще сложат всички в джоб! Всички!Имайте предвид, че цените на повечетокитайски стоки в Европа и Америка са много оскъпени от посредници и търговци! Два - три пъти и понякога повече!
  • #5
    46 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Най-хубавото на китайските коли е, че частите са винаги оригинални.
  • #4
    17 rate up comment 25 rate down comment
    Дамян ( преди 5 месеца )
    Всеки, който си е купил китайска кола се е набутал,всеки.
  • #3
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Пропов ( преди 5 месеца )
    Китаец в китайска кола с голяма мощност?! Говорим за неподготвеност от където и да го погледнеш. Просто законите на физиката и на логиката напомнят за себе си. Естествен подбор!
  • #2
    33 rate up comment 11 rate down comment
    Жълтохубавец ( преди 5 месеца )
    Баааах ти партенката. Че и другите марки масово правят това. Китайците отдаааавна произвеждат по качествено вече има разлика в качеството между кола от една марка правена в Китай и другата в Алжир. Така че Тесла с незахлопването на вратите от мексиканските заводи е повсеместно явление. Китайците сега драпат да са първи и то с основание. Но колата е разкошна.
  • #1
    23 rate up comment 32 rate down comment
    Путин ( преди 5 месеца )
    Китайско ли е не ми го хвали, по зле е и от тутското! Те и супер изстебители уж имаха дето бяха по добри от руските и американските, но на авио изложението във Франция, при демонстративен въздушен бой не можаха да свалят нито един руски или къвто и да е друг противников самолет а и руснаци и американци имат нови секретни самолети дето никой още не ги е виждал.