IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Mustang се превърна в ракета и уцели от втория път

Това ли е най-абсурдната катастрофа на годината? (ВИДЕО)

Виждали сме какви ли примери за безумни шофьорски изпълнения, но това със сигурност може да претендира за най-абсурдна катастрофа на годината. Тя се случва в Чехия, където човекът зад волана превърна Ford Mustang в истинска ракета за поразяване на цели.


Ford Mustang


Инцидентът е заснет в Храдец Кралове, малък град на час път от столицата Прага. Жълтият Mustang преминава на червен светофар, за да завие наляво, като се разминава с Renault Megane Estate, което също ще завива наляво, но на вече зелена светлина. Сблъсъкът се разминава, а американската кола избягва на косъм и пешеходци, чакащи да пресекат.

Нещата би трябвало да приключат, но Mustang-ът продължава да прави кръг, при който удря пътен знак, пропуска друго превозно средство и след това като самонасочваща се ракета, изстреляна от самолет-изтребител, удря черното Renault отзад.



Цялата поредица от събития изглежда нереална, но полицейският доклад хвърля известна светлина. Оказва се, че виновният водач е пиян, няма шофьорска книжка, колата дори не е негова. Сега той ще трябва да се яви пред съда, като са му повдигнати редица обвинения, които допълнително са утежнени от негови по-стари провинения на пътя.

Според оценки на застрахователите щетите по двете коли за за около 250 000 чешки крони, което прави близо 11 000 евро. По-голямата част от тях са по американския пони-кар.

0 от 500