IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SUV за по-малко от 20 000 евро стъпи на европейски пазар

Wave 2 е дълъг 4 метра и се задвижва от 1,5-литров бензинов двигател

Поредният китайския SUV дебютира на пазара в Европа, като ще се опита да привлече клиенти с атрактивната си цена. Субкомпакният EMC Wave е дълъг малко над 4 метра, има предно предаване и се предлага само с бензинов двигател с обем 1,5 литра.


Wave 2


Автомобилът е съвместна разработка на Eurasia Motor Company и Livan Auto (двете компания са част от Geely Group), като той навлиза в един от най-оспорваните сегменти на европейския пазар. И ще трябва да се конкурира с модели като Jeep Avenger, Fiat 600, Volkswagen T-Cross, Opel Mokka и др. - с определено атрактивна цена: 17 700 евро.

Точните размери на Wave 2 са дължина от 4005 мм, широчина - 1760 мм и височина 1570 мм. Разстоянието между двете оси е 2480 мм, а пътният просвет - 185 мм. Обемът на багажника достига 400 литра.


Wave 2


Дизайнът на малкия SUV се отличава с предница с вдлъбната радиаторна решетка, развита хоризонтално, оградена от LED фарове, също с хоризонтално развитие. Оборудваният с 16-цолови алуминиеви джанти модел има линия на покрива, почти успоредна на земята, която завършва с намек за спойлер.

Интериорът на Wave 2 е класически и рационален, със смесица от аналогови и цифрови инструменти. Те са комбинирани с 8-инчов централен монитор за управление на информационно-развлекателната система чрез сензорни контроли. Дизайнът е минималистичен и има физически бутони под екрана за управление на климатичния контрол. На централния тунел се намира класическият лост на скоростната кутия (ръчна или автоматична), зад който има тава за вещи.


Wave 2


Както стана ясно, EMC Wave 2 се предлага само с 1,5-литров атмосферен бензинов двигател със 103 к.с. и 140 Нм въртящ момент. Моторът е разработен от Geely, като може да се комбинира с 5-степенна механична скоростна кутия или CVT. Няма никаква електрификация, а системи като круиз-контрол, ограничител на скоростта и камера за задно виждане са част от стандартното оборудване.

Цените за EMC Wave 2 започват от 17 700 евро за версията с ръчна скоростна кутия и 19 200 евро за автоматичната. Засега моделът е достъпен на италианския пазар, но скоро ще се предлага и в други държави от ЕС.


Wave 2


0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Баро Кар ( преди 3 седмици )
    по-добре да дам още пет и да купя Xiaomi su7
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Сандеро 101 к.с. ,по-евтино , с газ и по високо и по- красиво .170 Нм
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Пешо ( преди 4 седмици )
    Китайските ментаци трябва да се продават за не повече от пет хилки до 15 хил. за по луксозните модели. Иначе нямат шанс.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Иво ( преди 4 седмици )
    Не мерси на китайските ***. Да си гк карат в поднебесната.
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Абе мани ги тия ,китайки,друго си е 30 г гОуф със собственоръчен тунинг ...или баварка на която таблото свети като коледна елха ама е тежкарска отвън ,даже минава за ретро ...
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    raiders ( преди 1 месец )
    Мъка, все още сме далече от този тип коли, но следващото поколение, съчетано с цена няма мърдане. Не ни трябва война, и така ще ни превземат. Тестван донг фенг 500 защото, макар и модел 2019, интериора му беше много добър- кожи-можи, приятни материали и на пипане и на вид, въобще ме впечатли за 37 000лв. (Шкода Камик и Хюндай Бионд нямат шанс..). Двигател и скорости на Хонда и тук беше слабото му място.
  • #5
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    E тая цена е доста висока. Пълно е с такива полужипки на европейски и корейски производители по 35000 лв. А в статията не пише, че за 19 000 евро може с газова уредба. Аз лично такова го оценявам на 17 000 или 19 000 лв ново.
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това в Китай със сигурност е под 10 хиляди долара, направо стават смешни да не говорим за подобна цена има в пъти по-добри коли и в момента в сегмента B-SUV.
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Алекс ( преди 1 месец )
    103 к.с и 140 Нм. въртящ момент.По баирите ще трябва да се слиза и да се бута.
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    И това му е много на това дърво. А вътре направо кърти мивката. Ако искате по богато оборудване - Трамвай 10 моля!