IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Golf се завърна между бестселърите в Европа

Tesla Model Y, най-продаваната кола на 2023 година, сега не влиза дори в Топ 6

Tesla Model Y не е дори между шестте най-продавани нови коли в Европа през първите два месеца на годината, сочат предварителни данни на аналитичната компания DataForce. Eлектрическият кросоувър бе номер 1 на континента миналата година, но сега остава чак на седма позиция. Все пак заключенията за отлив от електромобилите изглеждат малко прибързани: за януари и февруари Model Y има с 25% повече регистрации, отколкото за същия период на 2023.
 
     
Tesla Model 3 facelift
Обновената Tesla Model 3 е автомобилът с най-голям ръст спрямо 2023 в европесйкия Топ 50
  
   
А Tesla Model 3, макар и доста по-назад в общото класиране, може да се похвали със 144% ръст - най-високия измежду всички модели в Топ 50. Още две коли имат трицифрен ръст спрямо миналата година - китайската MG ZS (+142%) и Opel Astra (+117%). Данните на Dataforce са предварителни, защото не всички пазари са подали отчетите си към момента. Но липсващите са сравнително малки (Ейре, Словения и Хърватия), и едва ли ще променят съществено картината.
   
   
20-те най-продавани нови коли в Европа през 2024 (ГАЛЕРИЯ):


  
  

 

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 5 - Особено след края на субсидиите и вкарването на редовни данъци за тях, поскъпващ ток и деиндустирализацията в Европа и България, съм сигурен, че всички ще си купуват кол за по 120 000 лева ... ама друг път.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Европеецът е практичен човек и започна да разбира, че СУВ-а има повече недостатъци от колкото плюсове.
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    raiders ( преди 1 месец )
    Тесла У се очаква във 2 тримесечие обновената версия, след това ще се засили, но тази година Тесла 3 ще бие рекордите. Прекрасен автомобил, на едно ревю не съм чул лоши отзиви. Така или иначе 2024 ще е рекордна не само за българия, но и в света по продажби на нови коли. 2025 ще надмине всички очаквания, пълна вакханалия, ще има за всички по много: електрички, китайци, сув, хечбек... като за последно, новия Дъстър ще влезе в 5 още тази година. Другата ще е 2, а 1 Тесла 3.
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Факт ( преди 1 месец )
    Не е ясно гоуфа къде се връща като го няма никъде
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    do 2 ( преди 1 месец )
    Нека бъдем честни. Хейтът те прави неумен. 2023 г. беше третата година, в която Модел У се продаваше в Европа, и втората пълна.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 месец )
    Странно или не - топ 3 не са СУВ
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "Но все пак да отбележим, че продажбите на Model Y за първите два месеца са с 25% повече, отколкото за същия период на миналата година. " - Ами нека. бъдем честни - модел Y не беше особено достъпен в Европа и пвоечето продажби се стовариха в март месец, като имаше хора, котио бяха поръчали колата още 2020-а. А сега, като отпаднат и субсидиите в останалите дъражви, не мисля, че ще има осоебно големи продажби повече. Който исаше, кажи-речи, вече си купи.