IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche обяви бонус от близо 10 000 евро за работниците си

Това е два пъти повече, отколкото ще получат служителите на VW

Германският производител Porsche обяви, че резултатите от продажбите през 2023 г. са били толкова добри, че годишният бонус за редовни служители и работници ще бъде двойно повече от това, което са получили техните колеги от Volkswagen.


Porsche


През миналата година Porsche успя да увеличи продажбите на своите модели и в резултат на това нараснаха и печалбите на компанията. Обикновените служители също ще спечелят от това. Годишният бонус в заводите на марката винаги е бил висок, но тази година ще се увеличи с почти 10%.

В края на 2021 г. служителите на Porsche са получили до 7900 евро, в края на 2022 г. - до 9050 евро, а в края на 2023 г. ще получат до 9690 евро, като парите ще бъдат изплатени заедно с априлската заплата, цитира Handelsblatt пресслужбата на компанията.

Всички служители на компанията в Германия, които са постоянно наети от Porsche AG и нейните филиали, трябва да получат плащането - общо над 28 000 души. За сравнение, в компанията-майка Volkswagen служителите са получили бонус от 4735 евро през миналата година.


0 от 500