IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефовете на VW с минимална жертва в името на компанията

Топ-мениджърите се съгласиха на по-малко увеличение на заплатите

Volkswagen Group преживява трудни времена. Разходите вече се контролират много трудно и почти всички компании от концерна са принудени да правят съкращения. Ситуацията е особено тежка в марката Volkswagen, която по някакъв начин трябва да спести 10 милиарда евро през следващите две години.


Оливер Блюм


Планът за намаляване на разходите на Volkswagen, публикуван в края на 2023 г., включва съкращаване на времето, прекарано в разработването на нови модели, ускоряване на поточната линия, реорганизиране на следпродажбеното обслужване и селективни съкращения. Миналата седмица членовете на борда на концерна са се съгласили в знак на солидарност да направят минимални жертви и частично да откажат годишното увеличение на заплатите.

По информация на германското издание Handelsblatt, което се позовава на свой източник в концерна, по време на последното заседание на Надзорния съвет на Volkswagen Group в началото на март на дневен ред е бил поставен един необичаен за германската автомобилна индустрия въпрос. Бордът на директорите, ръководен от изпълнителния директор Оливър Блюм (на снимката), е предложил да се откаже от традиционното увеличение на заплатите с 5%.

В крайна сметка е било постигнато „компромисно“ решение - увеличението на заплатите на топ мениджърите да бъде намалено с 3,3%. Според портала mywage.ca Оливър Блюм печели около 11 милиона евро годишно.


0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Каквото и да стнае, "топ меринжеите" винаги ще вземат пари, но персонала не. Ще им се обясни, как трябва да се песи, как видиш ли още имат работа и прочие глупости итп ето и големия вожд ще вземе малък бонус. Но 2% на 60к Евро е едно, а на 11 милион е друго.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 2 месеца )
    През 2022 ФЕЦ имат дял 3,3% 1,66TWh. През 2023 г вече бяха 7,7%. Това са статистически данни които всеки може да провери, че не ви лъжа. Сега ви предупреждавам че ще ви излъжа за 155-ти път и всеки път ви казвам, че ви лъжа, но не можете да ме хванете защото не можете да смятате проценти. С 1,66ТWh могат да се заредят 638461 електромобила с по 2,6MWh. През 2023 е произведена 7,7/3,3= 2,333 пъти повече енергия с която могат да бъдат заредени 1489743 , тоест 2, 333 пъти повече електромобила
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 2 месеца )
    Няма как антиматематик да ме разбере. Я прочети статията им кажи с колко ще намалее възнаграждението на шефа тази година, ако миналата година е получавал 11 милиона? Колко би трябвало да получи според първоначалните планове за увеличение на заплатите и колко ще получи сега след намалението? Ако имаше критично мислене и не се поддаваше на манипулации и внушения, вече съм щеше да си направил тези сметки и да се смееш на статията. Щеше и да си ме разбрал от първия път. Антиматематиците след 3 год.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 2 месеца )
    Мите, излез, поправи се, и пак влез, щото нищо не ти се разбира.
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Много интересни манипулации се опитват да прилагат напоследък. И както се вижда от резултатите напълно успешно за всички антиматематици. Абсолютно сигурен съм че са били излъгани от тази статия. Точно както половин година ги предупреждавах, че ще ги излъжа в следващото изречение и въпреки това не можаха да хванат лъжата, че само за 2023 са изградени фотоволтаици за зареждане на допълнителни 1 милион електромобила. Кълват на "намаляващ ръст" , което на практика е увеличение. На заплатите в случая