IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефовете на VW с минимална жертва в името на компанията

Топ-мениджърите се съгласиха на по-малко увеличение на заплатите

Volkswagen Group преживява трудни времена. Разходите вече се контролират много трудно и почти всички компании от концерна са принудени да правят съкращения. Ситуацията е особено тежка в марката Volkswagen, която по някакъв начин трябва да спести 10 милиарда евро през следващите две години.


Оливер Блюм


Планът за намаляване на разходите на Volkswagen, публикуван в края на 2023 г., включва съкращаване на времето, прекарано в разработването на нови модели, ускоряване на поточната линия, реорганизиране на следпродажбеното обслужване и селективни съкращения. Миналата седмица членовете на борда на концерна са се съгласили в знак на солидарност да направят минимални жертви и частично да откажат годишното увеличение на заплатите.

По информация на германското издание Handelsblatt, което се позовава на свой източник в концерна, по време на последното заседание на Надзорния съвет на Volkswagen Group в началото на март на дневен ред е бил поставен един необичаен за германската автомобилна индустрия въпрос. Бордът на директорите, ръководен от изпълнителния директор Оливър Блюм (на снимката), е предложил да се откаже от традиционното увеличение на заплатите с 5%.

В крайна сметка е било постигнато „компромисно“ решение - увеличението на заплатите на топ мениджърите да бъде намалено с 3,3%. Според портала mywage.ca Оливър Блюм печели около 11 милиона евро годишно.


0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 14 ( преди 1 месец )
    Обсесия е някой да ме преследва от онзи сайт само защото съм го хванал преди три години че пише глупости и си е затрил Ника от срам. Аз се махнах от там и цялата глутница адреналинки на инженер професор Радев със средното образование се прехвърли тук след мен. Както виждаш докато не станаха агресивни, дори не им обръщах внимание и не съм им напомнял какви са ги писали. Поне 1000 пъти и им/ви казах да не ме занимават/е с личностите си и да обсъждаме идеи. Не си защитавате частта, обратното става
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до 11 ( преди 1 месец )
    Браво, Мите, браво, намерил си си призванието в живота - да диктуваш на телефона да ти търси мнения на някой си в съмнителни сайтове. Обществено полезна дейност е това твоето, не е обсесия, не ги слушай какво ти говорят (гласовете в главата ти).
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Според написаното вместо 5 ще получат 4,85% .
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това мениджърите да им намалят бонус/заплати означава, че същото или по-лошо ги чака и обикновените служители на тази пропаднала фирма, масови съкращения!
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 11 ( преди 1 месец )
    Отново, за да се накъсаш и да измислиш обида, си гледал в огледалото. При мен няма напъване да доказвам каквото и да било, пиша в google fakti bg Гост мощност или въртящ момент или каквато и да е друга ключова дума и цитирам от там. Или пък за Радев или турбо. Напълнили са интернет с цитати от учебника по перпето мобиле. Като всички адреналински никове излизат в защита да повтарят същите простотии. Пробвай да цитираш мен? Аз си държа на думите. Физиката и математиката не са се променили от тогав
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 1 месец )
    Жилките, Мите, жилките да не скъсаш от напъване. И валериана с ментата и глога да не забравиш.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Задача за четвърти клас. Колко ще стане заплатата след намалението тази година ако миналата година е била 11 милиона? Хайде професоре? Имаш ли идея Как се смята? Можеш ли да мислиш, мислителю или това е свръхестествена способност от която се боиш, защото се притежава от малцина на този свят? Даже го ползваш като обидна дума. Толкова ти е противно това действие мислене.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Точно колкото е паднала заплатата от 11 милиона, толкова ще паднат и продажбите на електромобили за тази година след "срива". Толкова и не можеш да вдинеш Какво значи срив на ръста на автомобили. Както и намаление на увеличението. То се иска знания по математика за четвърти клас за да го разбереш а ти не си стигнал до такива висоти. Ако ръстът е паднал на половина, тази година няма да продадат 4 милиона повече аз само 2 милиона повече електромобили в сравнение с миналата. Това срив ли е?
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 6 ( преди 1 месец )
    Абе на някой не е зараснало четвърта година че убих Ника Радев, каквото вероятно е реалното ти име "професоре". Ако искаш е да си изчистиш името щеше да отговориш, колко ще е намалението на заплатата от 11 милиона тази година. Ама не можеш. Аз мога и съм си дал мнението. Ти не можеш но не си съгласен с моето мнение. Идея си нямаш за какво говоря но си тук да се заяждаш за да отмъщаваш за Радев. Казах ти да внимаваш какво си пожелаваш, да не ти се сбъдне! Искаш да си говорим за хора, а не за идеи
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 1 месец )
    Хаха, Митето ди мисли, че е хванал някой натясно, щото шефчето на ФВ щял да си намали увеличението на заплатата. Още ли не ти е зарастнало "мястото" от това, че януари имаше реален спад на продажбите на електрокари спрямо декември, та изтерясваш под всяка статия, "На годишна база е увеличиние! Увеличение е, защото се гледа месец с месец! Антиматематици! Проценти фото ток не можете да смятате и да обсъждате идеи. Ще ви обадя на Радев за прижиниращия вал! Всичко и навсякъде е увеличение!"?