IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen тества последния си автомобил с чист ДВГ

Новият T-Roc ще получи хибридно задвижване, преди да стане изцяло електрически

Новият Volkswagen T-Roc е във финалните етапи на разработка преди пускането му на пазара като последния автомобил с чист ДВГ, става ясно от снимки на тестови прототип на модела. Излизането му на пазара е планирано за 2026 г., съобщава Autocar.


VW T-Roc


Второто поколение на най-продавания модел на германската марка ще получи предница, подобна на новия VW Tiguan, с преработена решетка и освежени LED фарове. Страничният му профил изглежда ще има много по-изчистен дизайн с единична хромирана лента, минаваща от капака на двигателя до задното стъкло, докато задните светлини да вдъхновени от Golf.

В основата на модела е платформата MQB Evo, като кросоъвърът ще получи двигателите, поставани на новия Passat, новия Tiguan и обновения Golf. Това означава, че T-Roc за първи път ще получи plug-in хибридно задвижване, което му позволява да предлага пробег само на електричество от близо 100 км. Батерията e с капацитет 19,7 kWh батерия, като предлага DC зареждане при скорости до 50kW.

Очаква се повечето от настоящите ДВГ да бъдат пренесени и на новото поколение, като за първи път ще има 1,5-литров „мек“ хибриден вариант. Очакват се още стандартните 1,0-литрови с 3 цилиндъра, като и 1,5- и 2,0-литрови бензинови мотори с 4 цилиндъра, с каквито е оборудван и Golf.


VW T-Roc


VW T-Roc беше третият най-продаван автомобил в Европа през 2023 г., като изпревари по този показател дори Golf. По-рано германският производител подаде патент за името ID. Roc, което означава, че вероятно ще пусне електрически наследник на модела. Засега няма официално потвърждение на компанията.

Предполага се, че електрическият T-Roc ще бъде изграден на платформата MEB Entry, която ще се използва и при бъдещия Volkswagen ID2all - супермини, обещаващо да предлага практичността на Golf на достъпна цена. Това означава задвижването с един мотор с 223 к.с. и пробег от около 450 км.


0 от 500