IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen възражда легендарен модел

Scirocco се завръща като електрическо купе

Volkswagen обмисля завръщане на модела Scirocco в гамата си. Според източници на британското издание Autocar, това ще се случи със съдействието на Porsche, тъй като новото поколение на Scirocco се очаква да бъде разработено на платформата на електрическия наследник на Cayman/Boxster.


VW Scirocco


Архитектурата PPЕ, която в момента се разработва за най-достъпните електромобили на Porsche, е мащабируема. Следователно, ако новите Cayman и Boxster останат сравнително компактни, тогава за Scirocco се планира платформата да се разтегне леко, за да побере два реда седалки в спортна каросерия. Самият модел обаче ще смени формата си, като от хечбек ще се превърне в купе.

Според запознати базовата версия на електрическия Scirocco ще има един двигател с мощност от около 300 к.с., докато топ-версията ще бъде оборудвана с два електромотора с около 400 к.с. Това Scirocco ще получи традиционния индекс R за мощните версии на моделите на Volkswagen.

Предстои проектът бъде одобрен от главния изпълнителен директор на VW - Томас Шефер, и ако това стане, серийното Scirocco, задвижвано на ток, може да бъде представен през 2028 г. Дотогава още две марки, включени в концерна, планират да използват платформата PPE за своите нови продукти. Audi ще създаде наследник на фамилията TT на негова основа, а Cupra планира да разработи производствена версия на концепцията DarkRebel.

Scirocco се появява за първи път в гамата на VW през 1974 г. Моделът се произвежда до 1992 г., след което е изключен от гамата и се връща едва през 2008 г. Scirocco окончателно беше спрян от производство през 2017 г.


0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 месеца )
    Никакво широко не е това, а поредната елбангия.
  • #2
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Бърбън Брадърс ( преди 2 месеца )
    Да престанем да се възхищаваме на супермощни,супермодерни "елитарни" коли!Тоталната електрификация също е мираж!"Зелените" не са утописти-те са терористи!"Приземяване!Приземяване"!
  • #1
    21 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Исторята имената на модели останали в историята и да се слагат на елкетрички е неуспешна практика, но като са решили да си чупят главите наново, прав им път. Явно им е доста къса паметта