IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще пусне най-бързата електрическа кола на света

Германците подготвят хиперавтомобила Mission X за серийно производство

Ръководството на Porsche опипва почвата за пускането на хиперкола, която ще се превърне във флагман на марката и ще бъде най-бързият електромобил в света. Изпълнителният директор на компанията - Оливър Блюм, заяви, че окончателното решение ще бъде взето до няколко месеца, съобщава CarSales.


Porsche Mission X


В основата на бъдещия модел ще бъде концепцията Mission X, представена в средата на 2023 г. Автомобилът е оборудван с 4 мотора и електрическа архитектура с 900 V. Общата мощност на задвижващата система варира от 1500 до 2000 к.с., а теглото на автомобила е само 1500 кг. Mission X също така ще може да зарежда приблизително два пъти по-бързо от Porsche Taycan.

Ако Mission X влезе в производство, това ще бъде най-бързият сериен автомобил на „Нюрбургринг“. Вече беше съобщено, че концептуалният автомобил е счупил рекорда на Tesla Model S Plaid на тази писта, но от Porsche все още не са потвърдили тази информация.

Очаква се, че серийната хиперкола ще струва над 2 млн долара, като тя ще излезе в ограничен тираж и ще се предлага само на избрани клиенти. Mission X ще се превърне във флагман на Porsche не само заради впечатляващата си мощност и бързина, но и заради редица нови технологии, с които германският производител ще го оборудва.


0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    джигит ( преди 1 месец )
    Много актуален автомобил!Само че Lotus Evija е вече на 4 години и леко превъзхожда Поршето. 2011 hpУскорява за:0-100 - 2 сек;0-200 - 4 сек;0-300 - 6 сек
  • #19
    5 rate up comment 4 rate down comment
    край ( преди 1 месец )
    Наблюдаваме агонията на немското автомобилостроене.
  • #18
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    То супер ама с тия ограничи камери и 100 коня кола ти върши работа. Това е кола за писта която ще седи пред кафета и молове и ще скучае.
  • #17
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    не е важно котката дали черна или бяла важното е да лови мишки видно европейците гледат към залеза а не към изгрева разгледай тестове на китайски и европейски електромобили и си свери часовника или си подмени чипа
  • #16
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 15 ( преди 1 месец )
    Като произнесеш правилно Yangwang, тогава може и да почне да ме интересуват китайски измишльотини! Аман от роби, фенове на тоталитарни строеве! Едва ли има друга държава като България, в която толкова да се кефят на диктатори и диктаторски режими!!!
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    BYD представиха вчера Yangwang U9 но кой ли го вълнува китай е друга цивилизация важното е тук да пишем за титаничните битки между агитките на нафтови печки и електроните
  • #14
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    близо три тона и спорт в едно изречение на нюрбургринг невероятно добра комбинация
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 1 месец )
    "счупил рекорда на Tesla Model S Plaid" Това не е счупило рекорда, фейслифтовия Тайджан го счупи, обаче не със серийна кола. Като го счупи серийния модел ще говорим! Друго важно нещо, Порше при електромобилите са прохождащи, те не правят батерии, чипове, памети, дисплей и т.н. много важни неща! Тези технологии идват от другаде! Ти си правил хубави ДВГ, ок но тук е ралзлично и има бая фирми, които правят бързи ел. коли, не си ексклузивен вече:)))))
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 9 ( преди 1 месец )
    Сега като се замислих, има огромни шансове тези автомобили да бъдат карани и в ежедневието, защото първоначалната ми мисъл като пишех мнението беше, че ще си стоят в някои хол. Сега осъзнах че всъщност са електромобили и няма да има нужда от обслужване за десетки хиляди долара за елементарна смяна на масло на няколко хиляди километра, нито пък ще им се износи двигателя и ще износи двигателя , за да има нужда от ремонт който струва повече от едно две нови porsche 911.
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 1 месец )
    То пък защото онзи всеки ден ще е с поршето за 2 милиона на нюрбургринг. Нюрбургринг е просто един мит, точно както и карането по писта. На теория някои автомобили могат да постигнат по-добри времена на писта и дори на обикновени завои по проходите, но на практика Това не зависи само от автомобила А и от възможностите на водача. Но дори при най-добрата комбинация шофьор и автомобил, можеш да ги задминеш и с golf 2, ако нямат желание или дори не знаят, че се състезават с тебе.