IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненада - Porsche пуска ван

Концепцията Renndienst ще се появи в серийно производство

Възможността за SUV на Porsche звучеше налудничаво за мнозина. Сега главният дизайнер на германския бранд заговори за пускане на ван, което явно означава, че портфолиото на марката ще се разширява.


Porsche Renndienst


Преди 4 години показвайки концепция за електрически ван на Porsche, топ-дизайнерът в германския концерн не скри, че е отворен за сериен модел в продажба. Сега Петер Варга отиде нататък, като разкри част от плановете на компанията пред Top Gear.

„Наистина ми харесва концепцията от 2020-а година. Да, убеден съм, че тя напълно отговаря на нивото на бранда ни. Автомобилът е много хубав, изглежда ок, така че, защо не? Като идея съчетава по интересен начин лукса с характеристиките на вана“, обясни Варга.


Porsche Renndienst


Главният дизайнер на Porsche се обоснова с невероятния интерес към тези автомобили. И даде за пример с Toyota Alphard, която прави чудеса на азиатските пазари. Японците предлагат и Lexus LM - суперлуксозна версия, при която има втори ред пътнически седалки като в бизнес-клас на самолет.

Отговорът на Porsche се казва „Renndienst“ и беше стартиран като проект още през 2018 година, но показан едва 24 месеца по-късно. Чакаме с интерес, защото външният дизайн е обещаващ.


Porsche Renndienst


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Веселин Бенев ( преди 2 месеца )
    Дизайна въобще не е в стила на марката! По- скоро прилича на дело на Alpine. А можеха да вземат елементи от класическия ван на Volkswagen.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Shumi ( преди 2 месеца )
    А, Durex ще пускат прахосмукачка.....
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    От оригиналната стат ( преди 2 месеца )
    2020 Vision Renndienst беше изцяло електрическа концепция на футуристичен шестместен миниван с централна позиция на водача и екрани вместо странични огледала. Беше много готино, но не отне много време на ръководителя на глобалните продажби на компанията да спре идеята за миниван Porsche.Ние сме, бяхме и все още ще бъдем производител на спортни автомобили, каза Детлев фон Платен през 2021 г. Следователно не възнамеряваме да навлизаме в сегмента на малките градски автомобили, например, или ...
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    От оригиналната стат ( преди 2 месеца )
    Човекът, който подписа дизайна на новия електрически Macan, каза още, че луксозните миниванове като Toyota Alphard са на мода в Азия. Тук, в [Сингапур] например, вие седите в задната част на микробус с големи седалки. Можете да направите това в микробус. Може би за Porsche това е интересен нов продукт. - каза Варга. Но следващите му думи очертават чертата, която може да направи или разруши идеята за миниван Porsche: ТОВА Е МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 2 месеца )
    Не бързай да се радваш. Все още не си ли разбрал, че каквото прочетеш тук, трябва да го приемеш точно на 180 градуса. Ако ти казват срив или спад на продажбите, Това означава че има от 24 до 87% ръст. Ако ти казват, че porsche ще прави Ван, Това означава, че вече официално са се отказали от него. А в статията даже не е споменато, че този ван трябваше да бъде електрически.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Браво, след като последните години основно продават Туарег и А8, сега да включат в гамата и Транспортер.