IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се Porsche 911 със състезателен двигател

Това е един от 11-те автомобила, произведени от британската компания Lanzante

В САЩ продават Porsche 911 с двигател от формула McLaren. Спортната кола е част от серия от 11 рестомода, създадени от Lanzante с помощта на единици, взети от превозни средства от края на 80-те години.


Porsche


Тази кола има туин-турбо шестак от McLaren MP4/3, който Стефан Йохансон кара през сезон 1987 г. в Гран При на Австрия. Пилотът и пръст и в боядисването на колата. Изборът на цветове не е случаен: синьо, зелено, червено, бяло и жълто могат да се видят върху каската на Йохансон и колата му.

Porsche 930 TAG Turbo coupe беше водеща на фестивала на скоростта в Гудууд през 2018 г. Автомобилът е разработен от британската компания Lanzante и е оборудван с легендарния двигател с формула TTE P01, който Porsche проектира за McLaren през 80-те години. Двигателят е свален от истинската състезателна кола и общо 11 коли получават такива агрегати. Включително този TAG Turbo SJ87 , създаден в сътрудничество с бившия пилот на McLaren Стефан Йохансон.


Porsche


За да създаде този рестомод, Lanzante взима двигателя от McLaren MP4/3, с който Йохансон се състезава в Гран При на Австрия през 1987 г. С помощта на Cosworth двигателят е адаптиран за използване по пътищата, като турбокомпресорите са сменени, монтиран е нов картер, а налягането на турбото и максималната скорост са намалени. Резултатът е 510 конски сили и 420 Нм въртящ момент. Въпреки че до сезон 1986 мощността на TTE P01 в квалификационни състезания е 1075 конски сили, а в състезания - 973 конски сили.

Йохансон също рисува ръчно спортната кола, използвайки цветовете на ливреята и собствената си каска през 1987 г. Така синьо и жълто служат като напомняне за шведските корени; а червено и бяло символизират ливреята на спонсорството на Marlbobo, която се виждаше на колите на McLaren.


Porsche


Между другото, дори изборът на 930 не е случаен, тъй като за тестове на двигатели, точно в спецификацията на формулата, Porsche и McLaren използват точно този модел.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 месеца )
    Колкото и да струва сега, цената му ще се вдига във времето. Порше, Ф1, ръчно рисувано от легендарна личност, 1 от 11...това е по добра и сигурна инвестиция от Биткойн или каквито и да са акции.
  • #1
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Шарено-писано ( преди 2 месеца )
    Настъпана жаба с изхвръкнали комбали!