IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпото серийно BMW се продава за 1.25 милиона евро

Някой се опитва да изкара солидна сума от едно от 50-те произведени купета 3.0 CSL

През 2022 г. BMW пусна редица нови модели, за да отпразнува 50-годишнината на M-подразделението, чийто апотеоз беше възроденият 3.0 CSL. Новият модел е отправка както към оригиналния 3.0 CSL от 1970 г., така и към концептуалния автомобил 3.0 CSL Hommage от 2015 г., съчетавайки най-разпознаваемите характеристики на двата автомобила.


BMW 3.0 CSL


Спортната кола излезе в тираж от 50 екземпляра, които вече започнаха да пристигат при клиентите. И някои от тях вече са готови да се разделят с колата си, но в замяна на много внушителна сума. Това става ясно от предложението на компанията Luxury Cars Hamburg, която обяви за продажба една от 50-те произведени коли за 1 249 000 евро.

Любопитното е, че BMW така и не обяви официално цената на 3.0 CSL, но сред колекционери се разпространяваха слухове, че тя е около 750 000 евро, което го превръща в най-скъпия автомобил на марката. Така че клиентът, който е обявил купето за продажба, очаква да спечели добри пари от колата си.


BMW 3.0 CSL


Пробегът на колата е само 25 километра - колата никога не е карана по обществени пътища, а единственият собственик в документите потвърждава теорията, че това 3.0 CSL е закупено само за инвестиция, а не като автомобил за ежедневието.

Всички произведени 50 автомобила са в една и съща конфигурация. Каросерията е боядисано в алпийско бяло със специална M ливрея като почит към оригиналния 3.0 CSL от 1970 г. Всяка от колите има 6-степенна механична скоростна кутия и модернизиран 3,0-литров шестцилиндров двигател с мощност 560 к.с.


Още снимки на изложеното за продажба купе - виже в галерията:


0 от 500