IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Винаги може повече - BMW XM получи тунинг-вариант

Най-амбициозният проект на Larte Design придава още по-странен вид на SUV-модела

BMW XM нахлу в сегмента на мощните SUV автомобили, като това се дължи не само на впечатляващите му качества, но и на интересния му външния вид. Всъдеходът изглежда сякаш дошъл от друга планета, но в ателието Larte Design са на мнение, че той може да още по-ексклузивен.


BMW XM by Larte Design


В продължение на 6 месеца екип от инженери и дизайнери успява да реализира най-амбициозният проект на тунинг-ателието. В основата му не е стандартното BMW XM, а неговата специална версия XM Label (известен преди като XM Label Red), от която ще бъдат произведени само 500 бройки. Автомобилът получава специален отличителен пакет Frozen Carbon Black, но това е най-малкото от визуалните подобрения.

Комплектът на Larte е изцяло от карбон и се състои от 17 части. Процесът на проектиране включва създаване на глинен модел на превозното средство в реален размер, последван от внимателно формиране на въглеродни влакна и множество етапи на обработка преди лакиране в производствената база на компанията.


BMW XM by Larte Design


Екстериорните подобрения включват персонализиран преден капак с агресивен дизайн, преден сплитер от две части, изразителна радиаторна решетка в цвят Toronto Red, впечатляващи странични лайстни, удължители на калниците и мощен дифузьор с персонализирани въглеродни накрайници на ауспуха.

Профилът на автомобила е допълнително подчертан от 23-цолови лети джанти с червени елементи. Една от характерните щрихи на Larte са двойните спирачни светлини, безпроблемно интегрирани в основното осветление и допълващи елементите Toronto Red на специалната версия. Шестоъгълните двойни изпускателни тръби отзад с карбонови накрайници, двойни спойлери на капака на багажника и горен спортен спойлер допринасят за още по-агресивния външен вид на SUV.


BMW XM by Larte Design


Промени под капака не са правени, като там се намира хибриден задвижващ агрегат с 4,4-литров туин-турбо V8 двигател. Мощността от 748 к.с. позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди.

Подобренията по автомобила струват 46 500 долара, като включват всички външни компоненти, включително удължители на капака и калниците. Комплектът персонализирани 23-цолови джанти може да бъде закупен за още 9400 долара.


Още снимки на доработения SUV - вижте в галерията:


0 от 500