IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Африка направиха електрически мотоциклет за лоши пътища

Компания от Гана представи първия си модел, наречен Kofa Jidi

Ганайската компания Kofa представи достъпен електрически мотоциклет, носещ названието Jidi. Той ще започне да се произвежда до края на годината и ще се превърне в "зелена" алтернатива на 125-кубиковите бензинови мотори.


Kofa Jidi


Подробности за новия продукт бяха обявени на сайта на производителя. Kofa Jidi е лек градски електрически мотоциклед с "накъсан" дизайн. Неговите високопрофилни гуми с дълбок протектор, го правят особено подходящ за лоши пътища.

Двуколесното разполага със стоманена рамка и със подсилено окачване - все елементи, предназначени  за пътища с много дупки или офроуд. Освен това шасито е максимално опростено и лесно ремонтируемо.


Kofa Jidi


Въпреки че моделът е бюджетен, оборудването включва LED фар, цифров арматурен панел и USB портове за презареждане на различни джаджи. Има и още нещо, което не е за пренебрегване. Дисковите спирачки са оборудвани с ABS.

Задвижващият агрегат е разработен от китайската компания TAILG. Електрическият мотоциклет има двигател с мощност от 8 конски сили (6 kW), който се захранва от две батерии с общ капацитет 4.6 kWh.


Kofa Jidi


С този силов тракт, новият Kofa Jidi може да ускори до максимална скорост от 85 км/ч и да измине 100 км без презареждане. Батериите за електрическия мотоциклет пък могат да бъдат премахнати и сменени само за 30 секунди.

Точната цена на Kofa Jidi все още не е обявена, но производителят твърди, че тя ще бъде сравнима с цената на бюджетните бензинови аналози, тоест около няколко хиляди лева. Продажбите в Гана ще стартират до края на първото тримесечие на 2024 г., а по-късно ще започне и износът на модела.


Kofa Jidi


0 от 500