IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Harley-Davidson представи най-бързия си и най-модерен мотоциклет

Американският производител ще пусне 4 нови модела на пазара тази година

Harley-Davidson пуска четири нови модела през 2024 г. На феновете на марката се предлагат изцяло новите модели Street Glide и Road Glide. Те са мощни, леки, оборудвани с модерни технологии, по-специално с нова информационно-развлекателна система и всичко това е обвито в грандиозен нов визуален дизайн.


Harley-Davidson


Новият модел CVO Road Glide ST е хотрод с подобрено окачване и спортни спирачки. А обновеният CVO Pan America прави своя дебют в екстремния туристически сегмент и е оборудван с изобилие от екстри, с персонализирана боя и тапицерия.

Моделите Street Glide и Road Glide за 2024 г. се отличават с изцяло нови елементи на визуалния дизайн, които комбинират безпроблемен динамичен поток от предните калници до дисагите. И двата модела получават подобрен профил на обтекателя. Изглежда изключително модерно, но запазва ДНК-то на дизайна на Harley-Davidson.


Harley-Davidson


Техният модернизиран Milwaukee-Eight 117 V-twin двигател включва нова охладителна система, множество режими на шофиране, от които можете да избирате (Road, Sport, Rain и Custom) и базирана на Skyline OS информационно-развлекателна система. Последната е представена на 12.3-инчов цветен TFT сензорен екран, който замества всички аналогови инструменти и повечето бутони. Нов 200-ватов аудио усилвател захранва чифт високоговорители, монтирани на обтекателя.

Подобрената аеродинамика също привлича вниманието. При висока скорост намалява натиска върху каската на водача средно с 60%. Преработената форма на седалката и материалите за тапицерия осигуряват значително подобрение на комфорта на дълги разстояния за повечето водачи.


Harley-Davidson


Новият модел CVO Road Glide ST води гамата на CVO за 2024 г. Разработчиците му го смятат за най-бързия и най-модерния, произвеждан някога от компанията Harley-Davidson. Дълбоката персонализирана седалка, съчетана с кормилото на мотоциклета, придават на моториста агресивна, изправена стойка в стила West Coast.

Milwaukee-Eight 121 High Output V-twin двигателят е изключителен за модела CVO Road Glide ST. Той произвежда 127 конски сили и 193 Нм въртящ момент - това са най-високите цифри в историята на производството на мотоциклети Harley-Davidson. По-ниското крайно предавателно отношение е избрано, за да се подобри производителността при ускорение на всяка предавка.


Harley-Davidson


Водачът получава и няколко режима на шофиране с възможност за избор - Road, Sport, Track, Track Plus, Rain и още няколко потребителски режима с електронно управление на характеристиките на мотоциклета. Наборът от информационно-развлекателни технологии е базиран на Skyline OS. Цветен сензорен екран замества всички аналогови измервателни уреди и повечето превключватели. Премиум звуковата система разполага с 500-ватов усилвател и аудиосистема Harley-Davidson с 6.5-инчови високоговорители Rockford Fosgate Stage II.

Новият CVO Pan America е създаден за пътуване. Това е първият туристически мотоциклет от програмата CVO (ADV). Всички характеристики са проектирани да задоволят взискателния водач, включително плавния и мощен двигател Revolution Max 1250, полуактивно предно и задно окачване, сензорен дисплей, избираеми режими на каране и технология за адаптивни фарове Daymaker.


0 от 500