IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ducati пусна много специален мотоциклет

Машината ще се предлага като опция за уникалното Bentley Mulliner Batur

Ducati пусна ексклузивен мотоциклет специално за марката Bentley. През лятото на 2022 г., след дебюта на открития спортен автомобил Bentley Mulliner Bacalar, който възроди традицията за производство на ексклузивни модели с уникални каросерии, британският автомобилен производител представи нов ръчно изработен автомобил - Bentley Mulliner Batur coupe. Най-мощният сериен автомобил на марката ще бъде произведен в тираж от 18 бройки, а сега марката обяви много необичайна „опция“ за Bentley Mulliner Batur – мотоциклетът Ducati Diavel.


Ducati Bentley Mulliner Batur


По мотоциклета са работили както специалисти на Mulliner, така и дизайнери от отдела Centro Stile Ducati. Въпросното Ducati Diavel, направено специално за Bentley е с мощност 168 к.с. и е вдъхновено от британското купе.

За боядисване е използван изумрудено зеленият нюанс Scarab Green от палитрата на Mulliner, а стандартните колела са заменени със специално проектирани за версията в цвят Dark Titanium Satin. Седалката, покрита с черна алкантара с червена основа и бродирано лого на Bentley, е вдъхновена от интериора на автомобила.


Ducati Bentley Mulliner Batur

Ducati Bentley Mulliner Batur


Изпускателната система с двоен ауспух със защитен обтекател е преработена, за да се слее с линиите на мотоциклета. Страничните въздухозаборници са стилизирани, за да съответстват на двуцветната радиаторна решетка на колата. Предният калник, обтекателят и резервоарйт за гориво, когато се гледат отгоре, приличат на ребрата на капака, а задният обтекател е стилизиран, за да наподобява кърмата на британската спортна кола. Повечето от външните части на мотоциклета са направени от въглеродни влакна.

Името на модела и серийният номер на екземпляра са посочени върху табела, поставена в карбоновата част от дясната страна на мотоциклета. Всеки Diavel за Bentley ще бъде представен в изключителна индивидуална дървена кутия.


Ducati Bentley Mulliner Batur


Ще бъдат произведени общо 500 мотоциклета, плюс допълнителни 50 Ducati Diavel за Bentley Mulliner, които ще могат да закупят само клиенти на ателието Mulliner. Купувачите на тази версия ще могат да избират различни цветове за седалката на мотоциклета, предните спирачни апарати, както и колела от въглеродни влакна.


0 от 500