IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Harley-Davidson на над един век беше оценен на 500 000 долара

Мотоциклетът е от модела 7D Twin, като е произведен през 1911 година

Мотоциклетът, който виждате на снимките е Harley-Davidson 7D Twin, произведен през далечната 1911 година. Сега това двуколесно моторно превозно средство е обявено на търг от Mecum в Лас Вегас. Любопитното е, че този ретро мотор се оценява на колосалната сума от 500 000 долара.


Harley-Davidson


В информацията изрично се посочва, че ретро мотоциклетите Harley-Davidson са високо ценени от колекционерите, а ранните модели на марката са най-скъпи - цената им може да достигне и до един милион долара.

Още един любопитен факт е и, че много малко такива мотоциклети са оцелели до днес, а още по-малко са в добро техническо състояние. Например от 5 625 мотоциклета Harley-Davidson, произведени през 1911 г., само четири са оцелели до днес.


Harley-Davidson


Моделът е интересен и защото това е първия мотоциклет Harley-Davidson с двуцилиндров V-twin двигател. Запознатите с марката знаят, че такива мотори впоследствие се превръщат в отличителен белег на марката.

Мощността на 811-кубиковия двигател е 7 к.с., а максималната скорост на мотоциклета е 97 км/ч. Въпросният Harley-Davidson 7D Twin е запазен почти напълно цял. По време на реставрацията е било необходимо само да се монтират нови спици, гуми и кожени части, а всичко останало е оригинално.


Harley-Davidson

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Мотопопед с 2 цилиндров двигател. Който има мерак мога да му сглобя същия за няколко дена с части от вторични суровини. Евтино ще ви го дам за 10 000лв. Скромно.