IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте първия в историята Harley-Davidson... пикап

За задвижването отговаря 6,7-литров Ford V8 турбодизел

Американската компания FOX Factory Performance Vehicle Development (PVD) и нейното дъщерно тунинг студио Tuscany Motor представиха нов пикап Harley-Davidson, базиран на модела Ford F-250 Super Duty от 2023 г. Превозното средство разполага с богат дизайн в стил Harley плюс модифицирано окачване.


Harley-Davidson


Tuscany Motor се занимава с тунинг от 1998 г. и е официален производител на пикапи с компоненти на Harley-Davidson. В продължение на две десетилетия легендарната мотоциклетна компания избира Ford F-150 за свой официален пикап, въпреки че през 2020 г. на клиентите на Harley беше предложена алтернатива под формата на специално модифициран GMC Sierra.

Сега към гамата на Harley се присъединява и Ford F-250 Super Duty.


Harley-Davidson 


Рецептата за модификация остава същата: характерният за компанията оранжев декор плюс ново окачване. В сравнение със стандартния пикап, пътният просвет на Harley-Davidson Ford F-250 Super Duty е увеличен със 127 мм, като са добавени амортисьори Fox, настроени специално за модела, както и монтиран демпфер на кормилната уредба.

Ексклузивните 22-инчови джанти са облечени със зъбчати 37-инчови гуми BFGoodrich, идеални за офроуд.


Harley-Davidson


Задвижващият агрегат е стандартен - 6,7-литров Ford V8 Power Stroke турбодизелов двигател (507 конски сили, 1627 Нм въртящ момент), комбиниран с 10-степенна хидромеханична автоматична скоростна кутия. За новото шаси Tuscany Motor рекалибрира скоростомера и електронните асистенти на водача, като система за наблюдение на мъртвите зони и камери за кръгов обзор.


Harley-Davidson

Външните характеристики на новия пикап Harley-Davidson включват преден капак с вентилационен отвор в предния край, модифицирана предна броня с оранжеви халки за теглене и LED светлини, разширения на калниците, странични облицовки, осветени прибиращи се стъпала, оранжеви вложки в страничните въздуховодни канали и облицовка на задния капак. Към това прибавете и голям надпис „Harley-Davidson“ и двойна изпускателна тръба и други дреболии.

Вътре купувачът ще намери претапицирани кожени седалки с оранжеви шевове, лъскава черна централна конзола, нови педали и стелки, надпис Harley-Davidson на праговете на вратите и табелка със серийния номер на автомобила.

Минималната цена за Harley-Davidson Ford F-250 Super Duty е 117 280 долара, което е с около 20 000 долара повече спрямо най-скъпата версия на оригиналния пикап.

 

 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 6 месеца )
    Ама интересно че в заглавието пише " първият" а в статията си е обяснено че H-D edition го правят от 1998.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 6 месеца )
    Както си има фенове на 2 местни спортни купета, така си има фенове и на пикапите. И двата варианта са не много смислени , но си покриват специфични нужди. И все пак пикапът е доста по смислена покупка, защото доста работа можеш да свършиш с него, даже да дърпаш разни закъсали спортни купета.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    #2 ( преди 6 месеца )
    а бе карай си там неуДачията на рено и не си тормози увреденото мозъче ...
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Първи друг път. Още 2000-ната има F150 Harley-Davidson edition
  • #2
    4 rate up comment 7 rate down comment
    mariovial ( преди 6 месеца )
    Да дадеш почти 100 000 долара за Ford и освен това още 20 000 за да ти напишат отгоре Harley-Davidson, е това не го разбирам!
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Баклюк ( преди 6 месеца )
    И за кво ми е тоя турбодизел да ми харчинпо скъпо гориво ли