IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарец постави рекорд с електрически Harley-Davidson

Състезателят Мишел фон Тел измина 1723 км за 24 часа

Швейцарец постави рекорд с електрически Harley-Davidson

Мнозина се отнасят доста скептично към електрическите мотоциклети и ги сравняват с безалкохолната бира. Това важи с особена сила за моделите на Harley-Davidson. В крайна сметка, далеч не всички са готови да се откажат от фирмения рев на двигателя по екологични причини.

Освен с екологичния компонент и икономията на гориво, електрическите мотоциклети се отличават с впечатляващи показатели за мощност, въртящ момент, скорост и управляемост. Освен това те не отстъпват на бензиновите си колеги по отношение на издръжливостта и способността да изминават дълги разстояния. Всички тези фактори бяха потвърдени от швейцарския състезател Мишел фон Тел, който преодоля 1723 километра за 24 часа върху седалката на електрическия Harley-Davidson LiveWire, като по този начин постави нов рекорд.

Фон Тел стартира в Цюрих (Швейцария), стигна до Щутгарт (Германия), след което "направи обратен завой" и финишира в княжество Лихтенщайн, разположено между Австрия и Швейцария. По време на пътуването си той няколко пъти използва бързо зареждане от трето ниво, с което допълни батерията на байка до 80% аз 25 мин.

За съжаление обаче, постижението няма да бъде включено в Книгата на рекордите Гинес, тъй като Мишел не повика нейни официални служители да фиксират опита му. Поради това официалният рекордьор си остава германецът Ремо Клавитер, който през 2018 година измина 1134 км за 24 часа с модела Zero DSR.

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо Моториста ( преди 4 години )
    Иван: Електрическите мотоциклети не отстъпват на бензиновите. Пешо: Да, ама аз като заредя отивам до село, после за риба, спя на палатка, после се връщам до село и обратно до Пловдив, без да зареждам. Иван: Пешо, ти не караш мотор както трябва.