IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Harley-Davidson спира производството на електрическя си мотоциклет

Причината вероятно е в зарядното устройство

Harley-Davidson спира производството на електрическя си мотоциклет

Американският производител на мотоциклети Harley-Davidson спря производството и доставките на първия си електрически мотоциклет LiveWire. За причина бе посочен проблем, възникнал при последната проверка за качество.

Засега не е ясно кога ще бъдат възобновени доставките. Според фирмата са нужни допълнителни тестове и анализи.

Електрическият мотоциклет на Harley-Davidson бе обявен през януари 2018 г. като бе съобщено, че първите доставки ще бъдат извършени 18 месеца по-късно. Шефът на фирмата Мат Ливатих обяви и че впоследствие капацитетът на електрическия проект ще бъде увеличаван постепенно.

Серийната версия на LiveWire се очаква да бъде с мощност 74 к.с. и да има максимална скорост, ограничена на 152 км/ч. С едно зареждане тя трябва да изминава до 170 километра.

Плановете са в следващите години Harley-Davidson да инвестира между 25 и 50 милиона долара годишно в разработката на акумулаторни и командни технологии. Целта е фирмата да се превърне във водещ фактор на пазара за електрически мотоциклети.

За Harley-Davidson това е сериозен удар. Производителят се бори с намаляващо търсене и с електрическия модел искаше да засили продажбите и да привлече нови клиенти.

Според вътрешен документ, цитиран от Wall Street Journal, проблемът е свързан със зарядната станция на струващия 30 хиляди долара мотоциклет. Кога ще започнат доставките, все още не е ясно.

Снимка: Harley-Davidson

0 от 500