IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Harley-Davidson обеща 50 нови модела

Компанията ще отвори 200 нови дилърства извън Щатите

Шефът на Harley-Davidson обеща 50 нови модела

Главният изпълнителен директор на мотоциклетния производител Harley-Davidson - Мат Леватич, обеща на феновете на марката 50 нови модела в следващите пет години. Леватич говори пред The Milwaukee Business Journal и също така разкри част от плановете на компанията за по-сериозно присъствие на пазара извън САЩ.

Шефът на Harley-Davidson обеща 50 нови модела

„Успехите, които постигане с новия двигател Milwaukee-Eight са доказателство, че използваме добре съвременните технологии – обясни Леватич. – Сигурни сме, че с новите ни модели за 2018 г., продажбите ще нараснат. Смятам, че в момента разполагаме със страхотна гама модели. И в следващите 5 години ще предложим 50 нови модела на нашите фенове.”

Всъщност, огромна част от обещаните 50 модела са на практика нови модификации и специални серии в ограничен тираж – варианти на основните модели, които американската марка произвежда. Леватич обясни, че увеличаването на популярността на Harley ще се базира на отварянето на нови представителства и увеличаване на броя мотористи, които са минали през академията за управление на мотоциклет на компанията.

„Искаме да открием нови дилърства извън Америка – примерно 200 нови точки за продажба и сервиз до 2020 г., както и да обучим колкото се може повече мотористи в нашата Riding Academy – допълни Леватич. – Искаме да стъпим на нови пазари, да привлечем нови клиенти – по-млади мотористи, жени, афро-американци и испаноговорящи купувачи.”

Шефът на Harley-Davidson обеща 50 нови модела

Компанията обяви с 5 млн. долара по-голяма печалба за четвъртото тримесечие на 2016 г. в сравнение със същия период на 2015 – 47,2 млн. долара срещу 42,2 млн.

Но продажбите за последните три месеца на 2016 намаляват – за същия период на 2015 те са били на стойност 1 млрд долара, а в края на миналата година са спаднали до 993 млн. долара.

В Щатите Harley отчита спад на продажбите с 3,9%, но в чужбина марката отбелязва ръст с 2,3%. За миналата година Harley е открила 40 нови дилърства извън САЩ.

Снимки: Harley-Davidson

Тагове: harley-davidson
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ff ( преди 7 години )
    от доста години карам БМВ, но за съжаление вече не са ми удобни. Миналатъа година седнах в един ХД и беше супер удобен, но за съжаление - 1800 кубика и само седемдесетина коня (изкл. V-Rod)...това бе подигравка...сега поне са ги качили малко над 100.... ще видим кое и как...дано и разхода на масло са намалили
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Без претенции! ( преди 7 години )
    Ами и БМВ, и КТМ, и Дукати също не правят лоши мотори, да не казвам, че си имат по един клас в който са топ. Но е факт - реклама и гъзари те правят 1. Важното е дали искаш да караш или да снобееш!
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    моториста ( преди 7 години )
    Много слаби мотори, само името им големо.Мото Гуци, Триумф или японска машина. Всичко друго е компромис.Ако сте много богат, нищо не разбирате от мотори и се чудите за какво да си изхарчите парите, то ХД е вашият избор.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    рокера ( преди 7 години )
    така ехарлей са икона и нищо повече. с маркетинг и реклама така стават иконите. цял холивуд е зад гърба им и почти няма филм в който да не покажат "случайно" някой харлей. не са лоши мотори. дори напротив. карал съм няколко но някак не изпъкват с нещо повече от хром и лъскава ламарина.прекалено скъпи са не много надеждни,скъпа поддръжка,тромави и лакоми за гориво. двигателите са допотопни.това е мотор за маняци които обичат повече да го лъскат отколкото да карат.
  • #1
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    От Harley никога не са претендирали, че произвеждат "най-добрите" байкове! Те просто вече са легенда и кафеварки да правят - пак ще се продават!!