IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп подкрепи бойкот на байкърите срещу Harley-Davidson

Заради търговската война с ЕС мотоциклетите на компанията ще поскъпнат с 2200 долара

Тръмп подкрепи бойкот на байкърите срещу Harley-Davidson

Американският президент Доналд Тръмп подкрепи в "Туитър" мотоциклетистите, които искат да обявят бойкот на Harley-Davidson. Байкърите стигнаха до такива мерки поради решението на компанията да изнесе част от производството си в чужбина.

Тръмп подкрепи бойкот на байкърите срещу Harley-Davidson

"Много собственици на Harley-Davidson планират да обявят бойкот на компанията, ако тя прехвърли продукцията си в други страни. Страхотно! Повечето други компании идват при нас, включително конкурентите на Harley. За тях в САЩ скоро ще има равни условия или дори по-добри", написа Тръмп в социалната мрежа.

През юни Harley-Davidson реши да прехвърли производството на мотоциклетите, които продава в Европа, от САЩ в други страни. Причината за това бяха ответните мерки на ЕС срещу решението на Тръмп да наложи мита върху вноса на стомана и алуминий. Компанията изчисли, че тарифите ще вдигнат цената на всеки произведен в САЩ мотоциклет с 2200 долара. Все още обаче Harley-Davidson не е обявил в кои страни смята да премести производството си на "европейските" модели.

Тръмп подкрепи бойкот на байкърите срещу Harley-Davidson

От своя страна Тръмп изрази изненада от решението на компанията. Той нарече този неин ход вдигане на "бяло знаме". "Изненадан съм, че Harley-Davidson стана първата компания, която вдигна бялото знаме. Аз се борих здраво за тях и в крайна сметка няма да плащат данъци върху продажбите в ЕС, който ни причини големи търговски загуба в размерна 151 милиарда долара", написа президентът в "Туитър".

В идните 10 години Harley-Davidson планира да пусне на пазара десет нови модела. Един от тях ще бъде напълно електрически. Ръководството на компанията реши наскоро да инвестира допълнителни средства в развитието на електрически технологии, които трябва да привлекат нови фенове към продукциите й.

Тагове: harley-davidson
0 от 500