IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последният Harley-Davidson на Елвис Пресли се продава

Кралят на рокендрола е купил мотоциклета година преди смъртта си

Рядък мотоциклет Harley-Davidson FLH от 1976 г., принадлежал на легендарния певец Елвис Пресли, се появи за продажба на търг на Mecum. Машината е част от серия юбилейни модели Harley Bicentennial run, която е пусната в чест на 200-годишнината на САЩ, като са произведени само 750 бройки Harley-Davidson FLH съобщи Аutoevolution.

 

elvis-presley-s-last-harley-davidson

 

Елвис Пресли купува мотоциклета около година преди смъртта си през 1977 г., като е последният Harley-Davidson в колекцията на легендарния певец, което го прави още по-привлекателен за ценителите.

Моторът влиза в притежание на Елвис през 1976 г. и е регистриран в дома на звездата в Палм Спрингс, Калифорния. Изглежда той не го е използвал много през годината, в която го има, защото в момента одометърът показва само 2029 км, а Harley-Davidson FLH е в отлично състояние и изглежда като нов.

 

elvis-presley-s-last-harley-davidson-3

 

След смъртта на Краля на рокендрола хотел в Ню Джърси купува този Harley-Davidson FLH за рекламни цели, а през 1983 г. влиза в Pioneer Museum в Южна Дакота, където остава до преди четири години.

Не е ясно какво се е случило с мотора след престоя си в Pioneer Museum, но сега се продава от настоящия си, неназован собственик.

 

elvis-presley-s-last-harley-davidson-5

 

Мотоциклетът е боядисан в синьо и черно с юбилейни декорации. Оборудван е с оригиналния 1.2-литров V-twin двигател, който е съчетан с четиристепенна скоростна кутия.

Новият собственик на Harley-Davidson FLH ще получи оригинален комплект ключове и автограф на Елвис, включена е и цялата документация. Аукционната къща не назова стартовата цена на мотоциклета, наддаването започва тази седмица.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500