IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Датчанин си направи сам мотоциклет Ferrari F355

Построяването на изумителната машина е отнело повече от 10 години (ВИДЕО)

Биргрер Хансен е фен на мотоциклетите и винаги е искал да притежава уникална машина, с каквато никой друг няма да може да се похвали. Един ден датчанинът споделил желанието си със своя приятел Михаел Андерсон, като двамата започнали да разсъждават как могат да направят нещо наистина лудо. 



В крайна сметка Андерсон поел ангажимента да осигури двигател Ferrari F355, а Хансен до построи мотоциклета-мечта. За да може обаче задвижващият агрегат да пасне на мотоциклетна конструкция, са нужни повече от 100 различни детайла, които са изработени от различни специалисти. В крайна сметка нещата се получава и моторът е поставен на шасито на компания Boss Hoss и както се вижда във видеото, крайният резултат е впечатляващ.

Цялото построяване на мотоциклета е отнело на Хансен повече от 10 години. Отделно от това той се нуждае от време, за да може превозното средство да получи типово одобрение и пълна регистрация в Дания. Мотоциклетът е преминал през целия процес на техническо одобрение на Technischer Überwachungsverein (или TUV), както в крайна сметка е сертифициран и разполага с регистрационни документи и номера, като всеки друго превозно средство в страната.


Снимки на мотоциклета - вижте в галерията:


0 от 500