IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki показа електрически скутер, който изкачва стълби

Иновационното превозно средство може да има универсално приложение

Компанията Suzuki показа на света концепцията за 4-колесен електрически мотоциклет MOQBA, който може да се изкачва по стълби и да преодолява подобни препятствия благодарение на набор от усъвършенствани характеристики.


MOQBA


Сред най-забележимите технологии на новия продукт са шарнирните опори за четирите колела, повишената стабилност и възможността за справяне с почти всички препятствия в градски условия. При разработването на концепцията са взети предвид нуждите на хората със специфични физически потребности.

Електрическият велосипед ще бъде особено полезен за хора, които изпитват затруднения при придвижването по стълбите и може да се използва при медицински нужди, както и за безопасно транспортиране на тежести от етаж на етаж. Друга област на използване на MOQBA е повдигането на тежки предмети по стълбите.


MOQBA


Концептуалният електроскутер има три режима на работа: "Стол", "Носилка" и "Вертикален", което осигурява на новостта универсалност на употреба на превозното средство.

Характеристиките на концепцията все още не са оповестени. Разкриването им трябва да се състои на индустриалния форум Japan Mobility Show. Все още няма информация за възможността за пускане на този експериментален продукт в серийно производство.


Още снимки на иновационното превозно средство и неговите приложения - вижте в галерията:


0 от 500