IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунинг-майстори в Индонезия създават щури превозни средства

Задължително условие е да имат двигател от скутер Vespa (ВИДЕО)

Светът препуска към електрификацията на автомобилния сектор, но има една държава със своя неповторима атмосфера – Индонезия, дори и в тунинга.
Не особено високият стандарт на живот оставя отпечатък върху всички сфери на човешката дейност и това ясно личи в ежегодния фестивал на любителите на скутерите Vespa. 

 

Тунери в Индонезия

 

Италианският авиационен инженер Корадино Д'Асканио, който изобретява Vespa през 40-те години на миналия век, едва ли може да си представи каква съдба ще сполети някои от неговите машини. Самият скутер е създаден като евтин вариант за обеднелия пазар след Втората световна война.

Индонезийските тунинг майстори демонстрират всяка година какво са измислили на базата на Vespa. Задължително условие е сътвореното превозно средство да има двигател Vespa, а с  повече късмет шаси, или част от предницата на италианския емблематичен скутер.

 

Тунери в Индонезия-3

 

Всичко, освен двигателя, е полет на фантазията, което като правило води до широка платформа с много колела, които нямат никаква специална функция, но могат да се возят приятели.

Тунингът на скутери в Индонезия е уникална култура на изкуството, която се създава с импровизирани средства, а машините се украсяват по най-нестандартен начин - с ярки, привличащи вниманието цветове и различни допълнителни аксесоари като огледала, лампи, знамена и въобще кой каквото има.

 


Резултатът е разнообразен брой многоколесни платформи, които са далеч от стандартите за безопасност. Но са оригинални и радват „конструкторите“ и зрителите.


0 от 500