IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се мотоциклет с... 48-цилиндров двигател

Моторът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес (ВИДЕО)

Мотоциклетът, който виждате на снимките е поръчково Kawasaki от 2003 година, като най-интересното в него е, че разполага с впечатляващ 48-цилиндров двигател. Сега този мотоциклет се предлага на търг от Bonhams UK.


Whitelock Tinker Toy


Предварителната оценка на странното двуколесно превозно средство е в диапазона 40-60 хиляди лири стерлинги (47 000 - 70 000 евро). Подробности за 48.цилиндровото Kawasaki се появиха на уебсайта на аукционната къща .

От информацията става ясно, че уникалният мотоциклет е конструиран от британския дизайнер Саймън Уайтлок. Проектът е наречен Whitelock Tinker Toy, като за основа е взет мотоциклетът Kawasaki KH250.


Whitelock Tinker Toy


Той разчленен и значително удължен, като му е монтиран и въпросният огромен 4.2-литров 48-цилиндров двигател. Мотоциклетът дори влезе в Книгата на рекордите на Гинес като двуколесното превозно средство с най-голям брой цилиндри.

Сложният двигател е сглобен от 16 трицилиндрови двутактови двигателя Kawasaki KH250. Те са монтирани на шест реда - по 8 цилиндъра всеки. Друг такъв трицилиндров двигател действа като стартер.



Саймън Уайтлок конструира този мотоциклет така, че да е законен за използване по обществената пътна мрежа. Въпреки това, както можете да се досетите, е много трудно да се управлява мотоциклет с тегло 600 кг.


0 от 500