IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Путин подари на Ким Чен Ун копие на своята лимузина Aurus

Лидерът на Северна Корея прибави още едно луксозно возило към автопарка си (ВИДЕО)

Владимир Путин е подарил на своя приятел Ким Чен Ун, вождът на Северна Корея, руска луксозна лимузина. Новината съобщи държавната агенция на Пхенян. По-късно говорителят на Кремъл  - Дмитрий Песков я потвърди, уточнявайки, че става въпрос за седана Aurus, използван от самия Путин.

 
Aurus, Русия


Двете страни са обект на международни санкции, но от началото на войната в Украйна си помагат здраво. Северна Корея дава ракети и други боеприпаси за фронта, а получава помощ за ядрената си промишленост.

Ким разгледа внимателно лично лимузината на Путин - Aurus Senat, по време на среща между двамата в далечния Изток през 2018 година. Вождът от Пхенян дори се качи на задната седалка. Тогава двамата с Путин си размениха и оръжия като подаръци. Ким Чен Ун е страстен любител на луксозните автомобили.  А сестра му Йо обясни, че подаръкът от Русия е знак за „личните отношения между двама топ лидери“. Южна Корея го нарече нарушаване на международните санкции срещу Пхенян, но едва ли някой там се е трогнал.



Лидерът на Северна Корея често шофира сам лимузина, която по далечни снимки прилича на брониран Mercedes-Maybach Pullman Guard, оценяван на 1 милион долара. Преди 6 години Ким пристигна на среща с американски представители в черен  Rolls-Royce. Същата година пък от Нидерландия към Пхенян поеха две бронирани машини  Mercedes-Maybach S600 Guard. Според базирани във Вашингтон източници – за лично ползване на севернокорейския вожд. Същите твърдят, че комунистическата страна е внесла близо 800 луксозни лимузини между 2015 и 2017 година. Повечето – през руски компании.

Легендарна ще остане и среща на американския президент Доналд Тръмп с Ким в Сингапур през 2018 година. Тогава лидерът на САЩ показа на соц величието прочутия президентски Cadillac, известен с прякора “the Beast” (б.а. “Звярът“).


0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 2 месеца )
    Какви времена, Руссия и С. Корея - вечна дружба! Ако някой е имал някакви съмнения къде се намира Русия на съвремената политическа карта. До колкото си спомнямам Ким имаше Майбаси и Роуз Ройс, предполагам ще бъде изключително трогнат от този съветски автомобил.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Също така не познавам човек имал трабант да не се гордее че е правил основен ремонт в домашни условия. Баща ми имаше Вартбург купуван нов, който така и не видя 100к км и въпреки това всеки месец имаше дреболия за оправяне.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 5 ( преди 2 месеца )
    Да през 70-те когато са копирани руските са били на нивото на западните. Но през 80-те и 90-те вече са далеч назад. А за новия век да не говорим. Освен това скоро тук имаше статия как някакъв двигател за Лада бил планиран за 125-150к км до основен ремонт, той изненадал че изкарвал 250к. Пък Аудита и Мерцедеси от 80-те под 500к не ги мислиш. Съветсиките коли имаха километраж до 100к км, а западните до милион. Това мисля че е показателно.
  • #8
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    До 4,по принцип си прав,но това се отнася до много отдалечените райони в тайгата,а иначе един поглед с гугъл мап ще видиш доста добра и гъста пътна мрежа,като от едният край на Русия до Владивосток можеш да стигнеш с кола и то по асфалтови пътища на които може да завидим в "просперираща" европейска България,да не говорим,че усилено строят магистрала която да свързва запдните части на Русия с Източните и това са над 8000 км,като е построена до половината,имат и магистрала Таврида,до Крим-250км.
  • #7
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    До 3,откакто пуснаха Ауруса,Путин не ползва нищо друго освен него. Достатъчно е да се разровиш,че дори при посещението си в ОАЕ миналата година бе с Ауруса си,като цялото правителство ползва само Ауруси от другите модели.Като цяло дори Путин задължи държавните служители да ползват руския автопром и да дават пример на народа,като така подпомагат и икономиката.Не пиши съчинения,осланяй се на факти и истина.
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    До 2,до преди десетина години все още ми се търкаляха китайските гуменки от детството бели със зелена подметка носени прилично дълъг срок от време и то в детските игри между блоковете продължаващи по 5-6 часа дневно.А,Ауруса освен скоростната кутия в която е участвал Порше при разработката,всичко друго е проектирано и разработено в Русия.За целта бе създаден екип от студенти ай ти та които направиха силуета на колата и млади инженери които я направиха от нулата.
  • #5
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Едно време едва ли го помниш,а руските коли не бяха по-лоши от западните от същите години и клас.А,моторите им издържаха приличен пробег и е наивно да плюеш безпочвено по онова което твоите родители са ползвали за да отгледат *** в твое лице.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    3-ти, така е, но замислял ли се, че може би и не искат? Там има къде да карат "лукс" но в по-голямата си част не е асфалт, ниама сервизи - т.е трябват им просто устроени коли, които да можеш да оправи; с чук, клещи и тел насред тайгата. И да са втини, понеже извъм големите градове, надали имат пари за Лада 3-та ръка дори. Та монетата си има 2 страни.
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Хубав хубав Ауруса, ама Пyтлep още си се вози в S класата. Китайците за 20 години копиране се научиха да правят коли или направо си купиха инженерните отдели на чужди марки (или направо цели марки). Братушките от 50 години копират и взимат назаем и още не са се научили.
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    1ви те и китайските стоки навремето се разваляха още преди да си ги платил,но сега нещата са други. В тази кола доколто си спомням няма нищо руско освен сглобката.