IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От „Победа“ до Tesla – какви автомобили притежават Путин и министрите му

В автопарка на руския президент има „Нива“, две „Волги“, както и туристическо ремарке

Почти всички чуждестранни автомобилни компании, с изключение на китайските, прекратиха дейността си в Русия заради нападението на Украйна. И така населението на страна остана без възможност за покупка на нови чуждестранни автомобили. Мярката ще засегне и управляващия елит, така че е интересно да се разбере с какви превозни средства разполагат в момента ръководителите на страната.


Владимир Путин


Данните са предоставени от данъчните декларации за 2021 г., като в тях са посочени най-различни автомобили - от класики от времето на СССР до съвременни електромобили като Tesla Model X, например.

Руският президент Владимир Путин, който в момента е най-мразеният човек на планетата, разполага „Лада Нива“, два съветски автомобила ГАЗ-М21 „Волга“ и туристическо ремарке „Скиф“.


ГАЗ


Премиерът на Русия – Михаил Мишустин, е декларирал само едно превозно средство и това е кросоувър Ford Kuga. В същото време заместник-председателя на Съвета за безопасност Дмитрий Медведев разполага с ГАЗ-20 „Победа“ и ГАЗ-21 „Волга“ (на снимката), а съпругата му Светлана е собственик на VW Golf.

Министърът на финансите Антон Силуанов притежава ГАЗ-69, ВАЗ-21011 и BMW X6, а също така мотоциклети BMW, Harley-Davidson и руски „Урал“. Министърът на транспорта Виталий Соловьов е собственик на BMW X5 и Bentley Continental GT, докато на името на жена му се водят два спортни Mercedes-Benz - седан S63 AMG и кросоувър GLE 63 AMG.


Tesla


Една от най-интересните коли обаче принадлежи на министъра на природните ресурси и екологията Александра Козлова, която притежава Dodge Challenger. А нейният колела Денис Мантуров, който ръководи Министерството на промишлеността и търговията, е собственик на Tesla Model X 100D (на снимката), както и на Lada Vesta.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 3, за себе си да знаеш,че Победа или т.нар ГАЗ 20 е проектирана още по време на войната през 1942г. от Грачов,който между другото проектира ПО ТОВА ВРЕМЕ И газ 51 Молотовка,та за демонтираните заводи има нещо вярно но за Москвич 400,който е що годе копие на някакъв модел на Опел.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Автоманяк ( преди 1 година )
    Тя тази ,,победа ,си е Опел Капитен от преди войната те СССР демонтираха заводи и пуснаха ,,Победи ,БМВ стана М72, ЗИЛ 151и Москвич от Опел кадет,,,Единственото което говори че Путин е бил нормален човек преди власта че е имал Тур.ремарке ,,Скиф,,това са ремаркета ставащи на палатка за къмпинг а къмпингарите са винаги добронамерени ,Кое го е повредило не знам може би властта.Е Русия се върна пак в мракобесие и войни а можеше по добре да е.
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Корупцията е прояла всичките министри. На Путин колите изобщо не се водят на негово име, естествено че няма само Нива и две Волги.
  • #1
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Dodge ( преди 1 година )
    Dodge Challenger с рускиня зад волана е по-страховита гледка от всичките им танкове и гаубици.