IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руски бизнесмени претендират за марките Audi и Mercedes

Роспатент е получил повече от 50 заявки за регистриране на известни брандове

През последните седмици патентната служба та Русия (Роспатент) е получила много заявки с опити да регистрира известни международни марки. Сред тях са и имената на популярни автомобилни брандове, съобщава агенция РБК, чиито кореспонденти са открили повече от 50 такива примера.


Mercedes-Benz


Руските бизнесмени претендират за имена като Mastercard, American Express, Audi, Mercedes-Benz, Levi's, Dior и други. Ръководството на всички тези компании преди това е напуснало за постоянно Русия или е обявило временно спиране на дейността заради нападението над Украйна и последвалите санкции.

В списъка е и германският автомобилен производител Volkswagen, който притежава брандовете Volkswagen, Skoda, Audi и други. Концернът спря вноса на автомобили в Руската федерация, като към момента мълчи за евентуалното си връщане на пазара. Всички компании, напуснали Русия, трябва до началото на следващата седмица да дадат отговор за бъдещите си намерения.


Audi


Интересното е, че повечето заявки отговарят на имената на оригиналните марки, но има и такива, при които името на търговския бранд е леко променен или е насочен към друга дейност. Audi, например, е включен в клас 3, където попадат изделия от парфюмерийната промишленост и почистващите препарати.

Юристи, които са специализирали в патентното право, са единодушни, че руските предприемачи нямат шанс да регистрират тези марки. Това обаче не пречи броят на претендиращите за тях да се увеличава.


0 от 500