IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руските власти са готови да преминат към китайски луксозни автомобили

ЕС забрани движението на товарни превозни средства, регистрирани в Русия

Автомобилните гиганти от Китай ще ни помогнат за замяна на европейски, японски и американски премиум-автомобили. Това обяви министърът на промишлеността и търговията на Русия - Денис Мантуров, според когото вече е готов планът на властите за замяна на напусналите страна чуждестранни марки.


Hongqi S9


През март официалните доставки на луксозни автомобили от Европа, САЩ и Япония бяха забранени на законодателно ниво, а от премиум-марките в страната остана единствено корейската Genesis. Според Мантуров, вече има китайски брандове, които са готови да доставят луксозни коли в Русия.

От министерството отново допълниха, че нито един от чуждестранните автомобилни производители не е искал да напусне Русия, но се били принудени до го направят от властите в техните държави.

В същото време държавите от ЕС прекратиха допускането на своя територия товарни автомобили, които са регистрирани в Русия или Беларус. Според информация на Федералната митническа служба на Русия, новите ограничения ще засегнат всички превози, в това число и транзитните.

„Засега ограниченията не се отнасят за камионите, превозващи фармацевтични изделия и медицинска техника, както и храна. Хуманитарните превози също не са засегнати“, обясниха от митническата служба.

Според приетия пети пакет от санкции срещу Русия и Беларус, всички товарни превозни средства от двете държави, намиращи се на територията на ЕС, имат срок да напуснат до 16 април.

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Sayder ( преди 1 година )
    Русия става колония на Китай.. лека-полека ..
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не ти трябва китайски, защото така или иначе не можеш да го научиш, като китаец, а не го ли знаеш като тях е по-добре да контактуваш на друг език, иначе не те приемат на сериозно и дори ги обижда. Това го знам от познат, който се ожени преди доста години за китайка докато учи висше в Китай. Иван Николов се казва. По телевизията са го давали няколко пъти.
  • #8
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Макс ( преди 2 години )
    Хора, слезте на земята. И учете китайски. Там се произвежда всичко, от пирон до сателит. Имат заводите, имат технологията, имат обучен персонал......дали някой може да ги стигне? И си продайте доларите и купете юани.
  • #7
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    6-ти, като ти чета глупостите ми се струва, че ти пък си орязан от към акъл.
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Руснаците от доста време не карат коли като в Европа, обикновено моделите за там са доста орязани да може да са по-евтини и не покриват еко стандартите съответно са по-вредни и по-опасни, но да по-евтини са ама това е мизерна ефтиния.
  • #5
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Рок ( преди 2 години )
    Хайде да са им честити,ще заменят G-класите и S-класите с китайски свръх луксозни лимузини.Те без ядене може и да се справят,но това трудно ще го преглътнат
  • #4
    15 rate up comment 27 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Евролиберастията много е развълнувана от това какво ще карат руснаците. Заливат ни с евтина пропаганда, че едва ли не светът за руснаците ще свърши, ако нямат западни трошляци с надути цени. Евтина пропаганда за още по-евтини и ограничени хора, които и се връзват и които нямат елементарна представа за този народ и тази държава.
  • #3
    22 rate up comment 12 rate down comment
    Скромен ( преди 2 години )
    Може и съвместно производство със Северна Корея да направят....
  • #2
    31 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Все едно китайците са глупави и ще им продават коли срещу рублени хартийки без стойност. Пропагандата си плюе, а светът си върви напред...
  • #1
    26 rate up comment 17 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Китайски луксозни автомобили? :)))) Представям си как се хвалят, ейй, да знаеш, купих си новия модел лимузина Цун ***....а другия казва а аз си взех сув Шън Мън. Хаха!