IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Group вече търси купувач на АвтоВАЗ

Единственият вариант за сделка е договорка с руски инвеститор

Автомобилният гигант Renault Group проучва варианти за прехвърляне на дела си в руския АвтоВАЗ. Това съобщава агенция Bloomberg, като се позовава на свои източници.


АвтоВАЗ


Както е известно, френският концерн притежава 68% от най-големия руски автомобилен производител. И единственият начин да напусне Русия, без да претърпи сериозни загуби, е да продаде активите си. Така Renault ще прекрати отношенията си в АвтоВАЗ, но проблемът е, че заради санкциите срещу Руската Федерация, нито една автомобилна компания не би се съгласила на сделката.

Според информацията, има руски инвеститор, който проявява интерес към закупуването на дела на Renault в АвтоВАЗ. Останалите 38% от компанията са собственост на държавната корпорация Ростех и именно тя е сочена като евентуален купувач. Наложените срещу Русия санкции обаче спират осъществяването на сделката към момента.


АвтоВАЗ


Както е известно, на 23 март Renault Group обяви, че прекратява операциите си на територията на Русия. Само два дни преди това московският завод на френския производител и възобнови работа, но след това в Renault се присъедини към решението на ЕС и се присъедини към компаниите, които се изтеглят от страната.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия и всички останали западнали компаний вече няма да помиришат руски пазар и ще си продават *** един на друг,а еврогейския пазар е пренаситен,освен това вече е и беден та кой ще им купува скъпите *** в количество за да им поддържат производството,май няма да има. Ако не сте разбрали света се промени вече и нищо няма да е същото.
  • #9
    8 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Във Франция въвеждат купонна система за определени хранителни стоки за бедните, които са над 30%. Рено сами са си виновни, но и ги натискат отгоре. Накрая тези всички простотии ще се платят от обикновения французин и като цяло от всеки европеец. Тепърва ще започват фалитите. Няма газ, няма нефт, евтини метали и т.н. Всичко ще ппскъпне много, а някои стоки изобщо няма да ги има. Така е като европейците нямат самостоятелна политика, защото са завладян континент от империята на злото сащ.
  • #8
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Рено Труп ... ( преди 2 години )
    накрая си намери майстора в гяволъка! То не беше прецакване на Волво, на Нисан, на Инфинити, на Митсубиши... и накрая Лада го надцака! ))))
  • #7
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ладите са модели на Дачия - най-евтината кола в ЕС - само че с още по-евтини материали, сигурност и екология.
  • #6
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Автоманяк ( преди 2 години )
    Преди малко четох че Лада е най здравата кола ,а сега че завода ще се закрие е то и така аз не познавам някой да рискува да си купи Лада ама сега като трябва да бъде без Айрбаг,Ланда сонда АБС,Системи за контрол и други глезотии модерни ,Има вероятност някой колхозник да купи такава кола Мод 1970год.Простичка за руски приметивни шофьори.Те и ЗАЗ ще почнат да правят е Там след войната ще е икономическа катастрофа и ще се купуват от по заможните .може и да се чака20 год.като при модерния развит Со
  • #5
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Ха ха ха ( преди 2 години )
    И какво точно ще продават? Поточни линии за производство на Рено, на които няма да може да се сглобява нищо.
  • #4
    9 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Как няма кой. Путин е напечатал един камион Рубли специално за този завод. Все пак в него се произвеждст най-високотехнологичните продукти в Ръша.
  • #3
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Една руска рубла я има само на монета и метала от който е изработена струва повече от емисионната стойност, тъй че си прецакан. Това е лоша сделка
  • #2
    10 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да го закриват, няма да липсва на никой тук.
  • #1
    10 rate up comment 11 rate down comment
    ГС1200 ( преди 2 години )
    Купувам го за една рубла