IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault спря работа в завода си в Москва

Френската група ще спазва наложените срещу Русия санкции

Френският производител Renault Group в крайна сметка реши да спре производствените си дейности в завода си в Москва. Предприятието беше възобновило дейност на 21 март, но работи само 2 дни.


Renault


От концерна обявиха, че ще спазят всички международни санкции, наложени срещу Русия заради нападението на Украйна. В съобщение до медиите се подчертава, че Renault Group "ще действа отговорно по отношение на своите 45 000 служители в Русия", а що се отнася до дела на компанията в АвтоВАЗ, "наличните опции се оценяват".

Според медиите в Русия, важна роля за прекратяването на работа на завода в Москва е изиграл и украинският президент Владимир Зеленски, които по-рано вчера се обърна към долната камара на френския парламент и поиска компаниите Renault, Auchan и Leroy Merlin да напуснат Русия .

Както е известно, Франция е акционер в Renault Group и най-важните решения в концерна се взимат с одобрение на властите в страната. Спирането на работата на автомобилния производител в Русия ще влоши финансовите му резултати. От компанията обявиха, че според новите оценки оперативната печалба ще бъде 3%, а не над 4%, както се планираше.


0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Дън ( преди 2 години )
    Наредих рено да остане в Русия като най-ефикасна санкция! Що руснак ще се увреди от ползването му...Зеленски кво се бърка и нарежда!?
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На Рено ще им стеува защото Русия е основен пазвр първо продават Рено второ държат 100% от Автоваз най големият местен производител освен това чрез Русия продават в Беларус Казахстан и другите наокооо републики.Освеннтова Рено не продава в Щатите Океания също са слабо представени и тн. А Арканата е добър явтомобил среден клас и определено изглежда по-добре от по-скъпи негови аналози за Европа се пряви в Корея и няма общо с руската версия.
  • #10
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Преди година две гледах това извращение Рено Аркана правено от руснаци за руснаци и се шашках колко са зле и хоп, ето на натресоха ни го и на нас, че и кола на годината го гласят, пълен смях.
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Подобни апокалиптични сценарии се дъвчеха и за ПСА, когато Америка наложи санкции на Иран, защото бяха принудени за ден да си затворят производството там. Не само нямаше ефект, а и в момента са на по-големи печалби от тогава.
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Печалбата им щяла да падне от 4 на 3%. Тези цифри показват всичко. Бизнесът им в Русия е маловажен и с нисък марж. Продаваните модели са нискобюджетни. Освен това и да възобновят производството, надали ще продават повече от 30% от нормалните си обороти, защото хората нямат пари. При такива темпове на производство ще бъдат на загуба и без това. Чисто икономически, най-безболезнено ще е да замразят производството.
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    То не става да заместиш нищото сега все още се продават коли за да има в какво да съхраняват най-лошата валута в света тази година- рублата но китайците какво ще продават после там като рублата се срина и спрямо юана и китайските коли ще излизат непосилно скъпи в рубли. На Рено една осма от приходите им идват от Русия и много под половината им продажби каквато е твоята лъжа а акциите на Лада пак си ги държат не са се отказвали от тях
  • #6
    9 rate up comment 5 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 2 години )
    Умен ход на епикУрейците да спрат окончателно доставки и производства в Путиновска Рашън, защото в противен случай, ако не спазваха и прилагаха санкциите и ембаргото към червения терор отиваха съвсем явно на страната на аггрессора - нашественик, а и доколкото добре помня, в кървавата Корейска война в началото на 50-те години на миналия век, тогавашният СССР бе на страната на комунистическия Север, т.е. КНДР.
  • #5
    14 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Корейците също са спрели продажбите в Русия. И китайците се канят да не продават
  • #4
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Корейците затвориха заводите си в Русия, както и японците. Какво ги дъвчете още? Първо обявиха, че ще останат, но за дни разбраха, че рублата се свлича твърде бързо, че няма да могат да обменят рубли в твърда валута, че няма да могат да застраховат бизнеса си, че доставките от чужбина са трудни или невъзможни, и че рискуват санкции, ако продължат.
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е тя Франция страдала 2-3 години ама после им го е върнала, Докато Корейската война започва преди 72г. и дето се вика, още не е свършила.