IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Америка отново призоваха за бойкот на Tesla

Софтуерен специалист похарчи над 500 000 долара за реклама срещу колите на Мъск

Американецът Дан О'Дауд, лидер на проекта Dawn, призова за бойкот на електрическите автомобили Tesla. По време на финалния мач за шампионската титла на Националната футболна лига на САЩ беше показано видео с антиреклама на автомобилите на марката.


анти Tesla


Това е вторият пореден Супербоул, по време на който О'Дауд публикува свои видеоклипове с такава насоченост. Тази година антирекламата на Tesla му струва над 500 000 долара. Членовете на проекта Dawn призовават за забрана на автопилота на Tesla, проблемът с който доведе до изтеглянето на 2 милиона електрически коли на компанията в САЩ.

Видеото показва кадри от три катастрофи, включително фатална, с участието на автомобили Tesla. Едно от тях се случи в Северна Каролина. Колата, която вероятно се е движила на автопилот, е ударила 17-годишно момче. По време на инцидента той е излизал от училищен автобус със знак „Стоп“ и включени мигащи светлини.



Във видеото се споменава и инцидент от 2019 г., при който 50-годишен мъж загина, когато неговата Tesla се блъсна в ремарке. Третият случай е във Флорида. Млада двойка минава на червено по пътя и се блъска в паркирана кола. От удара те са изхвърлени от колата. Един човек е загинал, друг е тежко ранен. И в двата случая автопилотът е работил на пътни участъци, където използването му е забранено.

Рекламата завършва с думите: „Tesla остава безгрижна. Бойкотирайте Tesla и пазете децата си в безопасност“

Самият Дан О'Дауд е основател на Green Hills Software, който разработва операционни системи за автомобили и самолети. Той нарича Tesla Autopilot „най-некомпетентната част от софтуера“, която някога е виждал.



Феновете на Мъск обвиняват О'Дауд в конфликт на интереси с Tesla, тъй като един от клиентите на Green Hills Software е Mobileye. Последният разработва и софтуер за системи за подпомагане на водача. Нито О'Дауд, нито изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск са коментирали ситуацията.

Както е посочено в проекта Dawn, видеото ще бъде излъчено във Вашингтон, окръг Колумбия, Калифорния, Делауеър и Мичиган. Миналата година Мъск беше относително спокоен относно видеото на проекта за Super Bowl. Напротив, той го прие като реклама на автопилота си.

В момента Tesla е изправена пред стагнация на приходите поради неспособността си да достави своята отдавна обещана технология FSD (Full Self-Drive). Пазарната стойност на компанията падна с милиарди долари. Само за последния месец спадът е около 15%.

0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Не ( преди 2 месеца )
    Докладвам пост номер 13 за Нецензурна, обидна реч и вербална агресивност. Не знам към кого е отправен поста му тъй като сега влизам за пръв път в тези коментари.Смятам, че подобни членове са недиалогич и, рушат на добрия анализ получен от споделянето на мнения, принципите на комуникация и реално пречат на сайта.
  • #17
    3 rate up comment 6 rate down comment
    PLAID ( преди 2 месеца )
    Първо те отричат, после ти се присмиват, след това се борят с теб - накрая ти побеждаваш - TESLA
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Да или не? Да или не? Това питам господин машинния инженер, а не тебе.
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Чакам отговор ( преди 2 месеца )
    С да или не. Без обяснения. Дали си държи на думите от това мнение?
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 2 месеца )
    ***,листа на ножовката е еластичен,закалена е само режещата част,която е по тъмна на цвят от загряването при закаляване.Какво се постига със закаляването?Какво се променя в метала?
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 2 месеца )
    Госте,виждам техничар си,защо му се връзваш на тоя не грамотник.Тоя е безопасна игла,само те дразни.Ти му отговаряш,той продължава да пита и пак пита.
  • #12
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Ко рече ( преди 2 месеца )
    Гостенина и 5,50? Такива оценки може да има само по по предметите злоба, обиждане, функционална неграмотност и заяждане. Даже не знам по какво ще му пишат петица да му свалят бала. Това че аз съм объркал еластичност, коравина и spring back effect което дори не знам как се превежда но в свободен превод е пружинен ефект, ми е простено защото не съм машинен инженер.. още повече ми е простено защото преди четири години съм си признал грешката, а гостенина още си държи на глупостите!
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Мунчо митичен, ( преди 2 месеца )
    ти да видиш,кой точно ме критикува.Спейшълиста с еластичен колянов вал,изобретателя на утра твърдата и мега еластична стомана.Поставящ равенство между термообработка и закаляване,сплав и метал,ч у г у н и желязна руда.Факира на процентите 5 по 20 %=100%.В университет се влиза много лесно с диплома 5,50.Трудното е да си вземеш изпитите и да завършиш.
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    До 7 ( преди 2 месеца )
    Не надценявай гостенина! С неговото ниво на образование , което не покрива дори критериите за четвърти клас понякога, да не говорим когато се напва да смята проценти от осми клас, не биха го приели в какъвто и да е университет. Това че е машинен инженер е една от хилядите му лъжи. Единствените инженерни знания получава от Уикипедия. При това по това постфактум, след като някой му е направил забележка, отива да търси но обикновено дори не знае как да го потърси. Познавам го от години. Следва ме.
  • #9
    3 rate up comment 7 rate down comment
    До 8 ( преди 2 месеца )
    Човекът наистина е подходил малко агресивно, но в случая е уцелил в десятката, като е повторил описанието на Гост, което самият той си прави. В прав текст е признавал, че е дошъл тук с единствената цел да се заяжда с мен и да си прави гаргари защото това му осмисля деня. Също така признава, че е патологичен лъжец и въобще не му пука, че останалите имат мнения за него, че няма топки и никога не би застанал зад думите, които е казал дори преди 5 мин. Той е дошъл тука да лъже, обижда, и се заяжда.