IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Странно: Ferrari тества Tesla Model S Plaid във фабриката си

Появата на електрическия седан в Маранело определено е изненада (ВИДЕО)

Един от последните автомобили, с които едно Ferrari би трябвало да се сравнява, е Tesla. Затова е доста странно да се види как служители на производителя на спортни коли тестват Model S Plaid във фабриката в Маранело. Това обаче е факт, става ясно от видео, публикувано в YouTube-канала Varryx.


Tesla


Едва ли Ferrari има планове за участие в сегмента на електрическите седани, така че появата на Model S в базата на италианската компания определено е изненада. В Маранело наистина работят върху редица електрифицирани модели, но това са основно хибриди, като почти половината от продажбите на марката през миналата година бяха на автомобили със смесено задвижване.

Първото електрическо Ferrari ще излезе не по-рано от края на 2025 г., но вероятно в компанията усещат бъдещите настроения на пазара. И затова инженерите сравняват най-мощната Tesla с бъдещата PHEV-система, която ще изстрелва колите на Ferrari от 0 до 100 км/ч за по-малко 2 секунди, преди да се активира бензинови двигател.



Последните информации сочат, че италианският автомобилен производител ще пусне три нови автомобила през 2024 г., единият от които може да бъде оборудван с plug-in хибриден V6 двигател с двойно турбо. Твърди се, че наследникът на LaFerrari ще разполага с двигател, извлечен от модела 296 GTB. Очаква се и дебютът на заместника на 812 Superfast, но той вероятно няма да получи никаква електрификация и ще се придържа към V12 двигател с атмосферно пълнене.

Всъщност, Ferrari може да се фокусира върху хибридите в момента, но, подобно на останалата част от индустрията, той също проучва възможността за пускане на електрически превозни средства с батерии. Model S може и да не е най-популярният модел на Tesla, но с над 1000 к.с. в своята топ-версия всеки електромобил на Ferrari ще трябва да се съобразява с него.


0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    косачка ( преди 1 месец )
    Официалната информация е, че шефа на ферари си е купил по-бърза ел. косачка за тревата пред завода - и са я снимали при доставката
  • #18
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ферари и Тесла даже нямат място в едно изречение. Сравняваме най известната кола на планетата с една еднодневка.
  • #17
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Когато друга компания направи за 80 хил. долара кола, която мачка твоята за 750 хил., тестваш и стискаш зъби.
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Много ясно, че Тесла ще тестват. Електрическата Тойотка ли да тестват?
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Мхм ( преди 2 месеца )
    Интересно.Попринцип до зявода и пистата на Феррари не можеш да стъпиш с друга кола гонят те
  • #14
    2 rate up comment 4 rate down comment
    PLAID ( преди 2 месеца )
    Знаете ли, че един S Plaid за джобни пари от Мобилето (отиваш и след час е твой) на пълна ръчка блъскa един МЕГАВАТ към моторите? Обаче конете идват след 130, понеже 3-те мотора (IPM-SynRM) могат да скъсат рамата... И така до 328 след секунди си на точка в огледалото... Няма те на картата на Италия, бате-бате. Ротори в карбонови ръкави се въртят с над 20 хил. оборота - 3 на брой. TESLA Plaid Dark Helmet - не самолет, не изтребител - интергалактически унищожител.
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Да бе ( преди 2 месеца )
    Ахахахаха от видеото става ясно, че някой с Тесла влиза и излиза от базата на Ферари. Къде ги видяхте тия тестове?! И какво точно има да се тества на писат баш модел S дето вече е толкова дърт, че ако беше дете следващата година щеше да има бал! Пуснал се някой да направи врътка на пистата и вече сензация!
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До 3 ( преди 2 месеца )
    Да, толкова много се притесняват италианците!Те клиентите им се интересуват основно от ускорение от 0 до 100 и 0 до 200 щото се "дърпат" с тях на светофарите! Боже, колко невежество има по този свят! И все по страшно става!
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    9-ти, не си разбрал коментара, малко между редовете. Ясно ми е че Ферари не е за всеки (джоб). Става дума повече за усещането от колата. Електрическите за мен нямат душа, не предизвикват никаква емоция, скучни са ми. Едно М3 Компетишън обаче ме качи на черешата от кеф. Електрическо Ферари - това още от сега звучи "грешно"
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до Лудория ( преди 2 месеца )
    Е, много ясно, че това Ферари ще се продаде за десетки милиони долара, след като от този модел са произведени само 36бр. и към днешна дата са налични само 20бр. Да не говорим, че половината от тези 20бр. са собственост на няколко души. Това не е кола, а вещ с инвестиционна цел. Както с картините на Пикасо или Ван Гог. Ако Тесла направи модел и произведе само 20бр., а след 60 години са налични само десет от тях, вероятно и те ще струват милиони.