IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari F40 постави още един рекорд - от 0 до 1 милион долара за 2 секунди

Екземпляр от легендарния модел беше продаден за 3,1 млн долара за малко повече от минута

Един от най-забележителните спортни автомобили в историята - Ferrari F40, записа още едно впечатляващо постижение. Произведен през 1992 г. екземпляр от модела беше продаден на търг, организиран от Mecum през уикенда, като още в първите 2 секунди от наддаването офертите скочиха до 1 млн долара, но това не отказа желаещите да купят рядката суперкола.


Ferrari F40 (Mecum)


Моделът Ferrari F40 е кръстен така в чест на 40-годишнината на автомобилния производител. Той излезе година преди смъртта на Енцо Ферари, който при премиерата му заявява: „Казах на инженерите ни да създадат най-добрата кола в света. И ето я и нея!“

Ferrari F40 е със задно предаване, като е оборудвано с 2,9-литров V8 двигател с двойно турбо, способен да развива до 485 к.с. и до 580 Нм въртящ момент. Моторът е съчетан с 5-степенна скоростна кутия. Спортната кола ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,1 секунди. Това е първият сериен, който преминава границата от 200 мили в час, като максималната му скорост достига достига 324 км/ч (201 мили/ч).


Ferrari F40 (Mecum)


Автомобилът, продаден на търга Mecum, е един от 22-те екземпляра на F40, произведени от Ferrari през 1992 г. Пробегът му е едва 14 000 км, като интересът към колата беше огромен. Още в първите 2 секунди на наддаването цената скочи от началните 150 000 долара на 1 млн долара. След 7 секунди залозите достигнаха 2 млн долара.


Цялото наддаване продължи 64 секунди, като в крайна сметка суперколата беше продадена за 3,1 млн долара.


Още снимки на продаденото на търг Ferrari F40 - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Пишете и малко глупости Това ферари дори със съвременен автоматик няма да ускори за 3.1 сек до 100.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 3 месеца )
    #1 В това Ферари няма какво да ръждяса. Цялото е от композити. Ама то като си безхаберник и се направиш *** умен, яко се излагаш а! Топ коментар! # 2 Много точен коментар. И да допълня - колкото повече тарикатите ни натрапват Тесла и компания, а глупаците им се вързват, толкова по скъпи ще стават истинските коли. Всяко действие си има равно по сила и обратно по посока противодействие. Демек на всеки милион Тесли, едно Ферари ще поскъпва ама с милион. И това не е шега.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Сега чакаме всички електрофили как ще участват за Тесла Супер Дупер, дето вдига 100 за под секунд или две (все тая). Чакаме 32 години и цената ще е милиони, милиони. След това победителя взема трофея, сяда, опитва се да тръгне и не може. М-да, ще трябва да смени батерията... кофти. Какво си е купил, а да, 32 годишен софтуер и емоция до 100... Всъщност, след 32 години какво ще има стойност в една Тесла?!
  • #1
    0 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Лошата новина е че ръждата накрая винаги побеждава. Няма нищо вечно, дори диамантите се стопяват ако се нагреят до над 600 градуса.