IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рядко Ferrari на американска рок-звезда е изложено на търг

Колата на Сами Хагар е със специален дизайн, правен по негова идея (ВИДЕО)

Рядко Ferrari LaFerrari, собственост на американска рок-звезда се продава. Хиперколата е оборудвана с хибридна задвижваща система с мощност 963 к.с., която се състои от 6,3-литров V12, електрически мотор, роботизирана скоростна кутия с два съединителя и комплект батерии. От модела са произведени общо 500 бройки, като една от тях ще бъде изложена на търг в началото на следващата година. Собственик на автомобила е Сами Хагар - вокалист на легендарната рок-група Van Halen.


Ferrari LaFerrari


Каросерията на купето е боядисана в кремаво бяло, комбинирано с тъмносиви магнезиеви джанти, контрастиращи черен покрив и спирачни апарати. Интериорът е завършен в светла кожа с тапицерия от въглеродни влакна, за да пасне на екстериора на хиперавтомобила.

Сами Хагар сам избира цветовете и оборудването по време на посещението си в завода на Ferrari през 2014 г. В предприятието рок-музикантът видял снимка на модел от 60-те години на миналия век в същия цвят и се вдъхновил от нея, като избрал дизайна на своето LaFerrari.



„Това е невероятна кола и я обичам, откакто я взех през 2015 г., но е време да я предам на някой друг, който се надявам да я хареса толкова, колкото и аз. Този модел е безценен и несъмнено това е любимата ми кола от всички, които някога съм притежавал”, каза рок музикантът.

Пробегът на това LaFerrari е едва 1770 км, като то е с доказана история, сертификат за автентичност и пълен набор от аксесоари. Колата ще бъде изложена на търг, организиран от аукционната къща Barrett-Jackson's на 27 януари 2024 г.


0 от 500