IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рок-звезда получи забрана да шофира за 6 месеца, без никога да е имал книжка

Ноел Галахър от Oasis винаги е бил возен от шофьор, но въпреки това беше наказан

Интересен правен казус възникна във Великобритания. Китаристът и основател на рок-групата Oasis - 56-годишният Ноел Галахър, получи забрана да шофира за 6 месеца, въпреки че никога през живота си не е имал книжка и разчита на шофьор, който да го вози.


Range Rover


Рок-звездата притежава луксозен Range Rover Autobiography, струващ над 100 000 евро. През ноември миналата година черният всъдеход е бил засечен от камерите в Западен Лондон да превишава ограничението на скоростта. Той се е движил с 65 км/ч в зона с ограничение 50 км/ч, като на собственика на колата е наложена глоба.

Заради стачката на пощенските служители през декември обаче уведомлението за санкцията се е загубило, като е пристигнало едва в средата на януари. Тогава личният шофьор на музиканта – Алън Нийсън, се обърнал към съда, като е признал вината си, но се оказало, че вече е късно, тъй като срокът е изтекъл.

Колелото на съдебната машина се е завъртяло и само преди дни Галахър е глобен с 2000 лири за превишена скорост,за забавено плащане на предишната глоба и за укриване на самоличността на шофьора. Той трябва да плати глобата в 7-дневен срок, като освен това му е наложено наказание да не управлява кола през следващите 6 месеца.

Самият музикант няма и никога не е имал шофьорска книжка. Той признава, че желанието му да кара кола се е изпарило през 90-те години, когато тълпа от фенове буквално са атакували учебен Nissan Micra, зад чийто волан е бил обучаващият се за шофьор Галахър. Оттогава рок-звездата предпочита да се вози на пасажерската седалка.


0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 7 месеца )
    Така става заради така наречената дигитализация. Всичко е автоматично и минава през "системата".Която пък , въпреки липсата на разсъдък , справедливост и изпълнена с грешки е овластена да наказва ДИРЕКТНО! Компютърът рече и отсече. А ние даваме все повече власт на Компюторот.