IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джей Кей продава любимото си Bentley, станало герой във вечен хит

Музикантът е готов да се раздели с колата срещу 1 милион лири

Британската легенда във фънк и рок музиката Джей Кей реши да се раздели с най-любимия си автомобил. Bentley S1 Continental Drophead Coupé е сред бисерите в неговата колекция и участва в един от най-големите му хитове - Love Foolosophy от 2002 г.


Bentley S1 Continental Drophead Coupé


Вокалистът на „Джъмирокуай“ купи лимузината малко преди заснемането на песента и я пази в гаража си повече от 22 години. Предполага се, че изборът на автомобила е именно заради нея. Клипът на парчето бе направен в испанския курорт Марбея, като в него участав топ-моделът Хайди Клум. Песента стигна до №14 в британските класации и така автомобилът се превърна в силно разпознаваем сред младите фенове. С него Джей Кей стана третият най-известен британски певец след „Спайс Гърлс“ и „Оейзис“.

Рок-звездата е уведомил, че очаква желаещите да се свържат лично с него. А началната цена, за която е готов да се раздели с автомобила, е 1 милион паунда. От този модел на Bentley S1 Continental Drophead Coupé има само 94 екземпляра, като 55 от тях са с десен волан. При пускането в продажба британската компания го определи като класически автомобил за ентусиасти и най-впечатляващ след Втората световна война.


Bentley S1 Continental Drophead Coupé


За разлика от повечето кабриолети на Bentley, произвеждани през тази епоха, D1 Drophead Coupe не е адаптация по фабричните дизайнерски щампования. Цялостна каросерия е по поръчка, ръчно изработена от алуминий от майсторите на Park Ward.

Bentley Drophead от 1958 г. с ляв волан беше продаден в Монтерей, Калифорния, миналата година от Sotheby's за 1 875 000 долара. Затова и този много по-известен екземпляр вероятно ще надмине сумата.


Bentley S1 Continental Drophead Coupé


Джей Кей е известен с любовта си към бързите коли и в момента има над 50 в колекцията си - включително Ferrari Enzo и Lamborghini Miura SV. Но Bentley S1 Continental Drophead Coupé е първият му наистина луксозен автомобил, който е прекарал и най-дълго в гаража му.

Досега лимузината е изминала едва 62 816 километра. От тях зад волана Джей Кей е бил само около 11 000. Под капака на двигателя има 4,9-литров, 6-цилиндров двигател, предлагащ много мощност предвид възрастта си. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 13,1 секунди. Максималната скорост пък е 191 км/ч.


Bentley S1 Continental Drophead Coupé

0 от 500