IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla скочи в ледени води след объркан педал

Кораб-сауна се притече на помощ на водача и спътника му (ВИДЕО)!

Шофьор и пътник в Tesla преживяха неочаквано гмуркане в студените води на норвежки фиорд, докато се наслаждаваха на живописна гледка край Осло. За техен късмет група любители на сауната, релаксиращи на близкия плавателен съд, бързо им се притече на помощ.


Tesla вода


Драматичната сцена се е разиграла в четвъртък, 1 февруари, в Акершусстранда - залив на Осло, който е пълен с туристически плавателни съдове. От записите, направени с мобилни телефони, не става ясно каква точно е потопената Tesla - Model 3 или Model Y. Тя обаче се озовава в ледените води, а шофьорът и спътникът му бързо се покатерват на покрива му.

За техен късмет, кораб, подобен на плаваща къща със сауна на борда, се приближава бързо и с помощта на пътниците двамата бързо са извадени от водата. Капитанът на плавателния съд - Николай Нордал, разказа подробности за „спасителната операция“ пред местния вестник Verdens Gang (VG):



„Един от гостите ми сигнализира, че кола е паднала във водата. Бързо се насочих към хората, които излизаха от автомобила. С помощта на двама гости успяхме да ги изтеглим на борда и да ги среем в сауната.“

Шофьорът на Tesla благодари на спасителите си. Той призна, че вината за потапянето на електромобила е негова. „Мислех, че съм паркирал колата, но се оказа, че не е така. Натиснах педала на газта и се забихме във водата. Много се уплашихме", разказа мъжът.



Шофьорът и пътникът му се отърваха без наранявания, но като предпазна мярка бяха откарани в болница. А потопената Tesla малко по-късно беше извадена с помощта на кран.


0 от 500